Villámcsapás

Kedves doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy mennyire veszélyes a villámcsapás abban az esetben, ha a felkarom csontjában be van ültetve egy kb..15 cm hosszú fém darab? Ezt a fémet "megnyertem" egy életre, és érdekelne, hogy villámláskor nagyobb veszélyben vagyok-e, mint általában a többi ember. Előre is köszönöm a válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza villámcsapás témában

Kedves Kérdező!

Nyugodjon meg, a karjába beültetett fémdarab miatt nincs nagyobb esélye annak, hogy Önbe csapjon a villám. Az a fém nem vonzza a villámokat és nem is vezeti jobban, így ha véletlenül Önbe csapna a villám, akkor sem lesz nagyobb baja csak azért, mert fém van a karjába ültetve.

Kérdés: 2011. június 06., 14:11; Megválaszolva: 2011. június 07., 21:43
Kérdések és válaszok: Elsősegély, sérülések
Elváltozás a combon mitől?
Tisztelt Doktor! Egyik napról a másikra arra lettem figyelmes, hogy eldeformálódott a bal combom. Egy mélyedés van benne, mintha lyuk lenne, vagy egy...
Csípőtörés
lábsérülés
Lább forrázás
Nyakcsigolyatörés