• Lehetséges-e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Bognár Erika!   2003-ban a kertünkben megcsípett egy kullancs, amit hirtelen mozdulattal lesöpörtem magamról. A bal mellem felett volt, akkor elmentem a bőrgyógyászatra, mert 1 hét mulva egyre pirosabb volt körülötte.A főorvos úr megnézte nagyítóval, aztán adott egy fehér kenőcsöt, hogy kenegessem. Mondanom sem kell, semmit sem használt.Mivel Budapesten voltunk utánna egy hetet, visszatérésünkkor a helyetteséhez mentem(ekkor már a vállamig ért a csípés udvara) aki egyértelmünek tartotta a kullancs csípést, és azonnal kaptam Doxycyclin AL 100- nevü gyógyszert, amit szigorúan 3 hétig kellett szednem. A gyógyszer a pirosságot eltüntette a 3 -ik hétre. Vérvételre is küldött a háiorvos, valami eltérést kimutatott ami állítólag nem nagy probléma.Az izületeim azóta sokat fájnak. Most ismét a kerti gyomlálás után  a másik mellem jobb oldalán találtam fürdéskor kullancsot. Csipesszel hirtelen mozdulattal kitéptem. Mivel csak Betadine oldat volt otthon, 1 héten keresztül napi 2 szer ecseteltem, mivel nem terjedt. Ma már csak halvány pötty maradt. A kérdésem az lenne, ezután még lehetnek problémáim belőle? mert a fejem szurogat a halántékomnál és a fejtetőmön pár napja elég kitartóan. Lázam nincs. Mi Észak-nyugaton lakunk, a Fertő tó környékén ami állítólag elég fertőzött. Kérem mielöbbi szives válaszát ha lehetséges! Tisztelettel: Katalina

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a kullancs témában

        Igen, ha a kullancscsípés után alakult ki a fejfájása, lehet összefüggés a kettő között. Azt tanácsolom, forduljon háziorvoshoz, hogy kizárják a fejfájás egyéb okait, pl. magas vérnyomás, ill. szedjen 2 hétig 2x500mg Zinnat tablettát (feltéve ha nem allergiás rá).



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-06 13:47:49; Megválaszolva: 2010. június 06., 13:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Egy eléggé kellemetlen, elvont kéréssel fordulnék önhöz. Jelenleg kivizsgálás alatt van, hogy vannak-e bélférgek az emésztőrendszeremben. Emiatt az elmúlt pár napban rendszeresen átvizsgálom a székletemet. Az egyik...
        Tisztelt Doktor Úr! A következő esettel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményét: 2008.06 hó időpontban kullancs csípés gyanúval mentem orvoshoz. 2008.05.31(mentőszolg. közp.ügyelet) Statusz:jobb lábszáron gyerektenyérnyi viszkető,...