• Kullancs csípés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok! Kettő napja kiszedtem magamból egy kullancsot, a térdhajlatomból.Nem volt még nagyon nagy, de nem vettem észre és elkezdte magát megszívni. A csípés helye nem viszket, csak egy pici piros folt.Tegnap délutánra viszont erős migrénes fejfájásom lett, allergiás, megfázós tünetekkel, láz nélkül. A fejfájásom még tompán ma is megvan, és gyenge allergiás tünet is.Kérdésem:Okozhat e ilyen gyorsan tünetet egy esetleges fertőzött kullancs, vagy pedig tegnap 3 napos permetezett szőlőben kellett dolgoznom és az okozta a panaszaimat.Köszönöm szépen! Iné

        Dr. Pék Tamás válasza a kullancs témában

        Tisztelt Kérdező! A kullancs vírus okozta agyhártyagyulladáshoz ez valóban rövid időnek tűnik. Erős fejfájást a napon végzett fizikai munka is kiválthat, nem valószínű, hogy összefüggésben lenne a csípéssel. Ha a csípés körüli piros folt növekedne, vagy lázas lenne, azt javaslom keresse fel háziorvosát. Tisztelettel:


        Kérdés: 2018. június 07., 08:34; Megválaszolva: 2018. június 10., 18:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: