• Kullancs okozta fertőzés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő / Doktor úr! A következő kérdéssel fordulnék Önhöz. A múlt év novemberében hirtelen kezdődtek hasi panaszaim. A hasam jobb oldalán szúró, nyomó változó intenzitású fájdalmat éreztem. December elejére hirtelen torokgyulladásom, hőemelkedésem, majd lázam (38, 3°C) és 4 napos hasmenésem lett. Háziorvosom rutin vérképet, hasi UH-t kért, könnyű diétát javasolt. A vérkép csak a következő paraméterekben tért el: GPT 74 u/l * referencia érték: 7-41 CRP 5, 3 mg/l* referencia érték: 5 Kiegészítéskép: GOT 33 u/l referencia érték: 7 - 40 GGT 43 u/l referencia érték: 10 - 45 UH lelet eredménye: Diffúz májlésió A jobb oldali hasi panaszom jelenleg is fennáll, de más egyéb panasz jelenleg nincs. Továbbá tájékoztatni szeretném arról, hogy november elején egy kullancs csípésem volt, kb. 15 óráig lehetett bennem mire kivettem. A csípéshelye december közepére (kb. 6 hét) gyógyult be teljesen, piros folt nem volt körülötte. Tudom, hogy a vérvételben eltérő értékek nem kórosak és számtalan okuk lehet. De lehetséges az, hogy a kullancs által mégis valamilyen fertőzést elkaptam és ez okozza panaszokat és az emelkedett májenzim értéket? Válaszát köszönöm!

        Dr. Pék Tamás válasza a kullancs témában

        Tisztelt Kérdező! Ezek alapján kizárt, hogy kullancs által okozott betegsége zajlana. Amennyiben tünetei továbbra is fennállnak, hepatológiai kivizsgálás jöhetne szóba a leletei alapján. Tisztelettel:

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2019. január 04., 15:10; Megválaszolva: 2019. január 23., 19:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Vérvételre vártam,dugulás volt az 1 ajtóval a vérvétel előtti WC-ben.Elhárították a dugulást,feltakarítottak.A laboros hölgy bekísérte az egyik beteget a toalettre,lehúzta a WC-t,majd kézmosás nélkül a vénát...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Tegnap megharapott, megkarmolt a cicám, mert az egyik lába beszorult, és szerettem volna nyilván kiszabadítani. A harapás helyén pár hólyag keletkezett, és két foga helye látszódott jobban, kicsit vérzett, kicsit...
        Kedves Doktor nő/úr! Lehet túl aggódó szülő vagyok, de több cikket is olvastam arról hogy egy kisbaba bele is halhat pl egy herpesz fertőzésbe. 1 hét múlva 3 hónapos a kicsim. 2-3 hétig nem engedtem látogatni a picit. Azóta is úgy...
        Tisztelt Doktornő! Hepatitis B fertőzésen átesett édesanya vagyok. A fertőzés teljesen tünetmentesen zajlott nálam, olyannyira, hogy nem sikerült visszavezetni, hogy hol és mikor fertőződhettem meg. Egy véletlen vérvizsgálat során derült...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Két hete kórházi beutalót kaptam egy egerektől kapható, vírusos agyhártyagyulladás eléggé megalapozott gyanújával. Sajnos nagyon komoly családi problémák miatt, ezt nem tudtam igénybe venni, itthon vergődtem...
        Kedves Doktornő! A mutatóujjamon egy apró, 1mm-nél is kisebb, pontszerű, minimálisan de nem folyva megvérző aprócska felszíni bőrsérülés keletkezett körömvágás során, a köröm melletti felső-oldalsó bőrfelületen. A vágás...
        Tsztelt Doktor úr! A lányom meningióma műtéten esett át .Az agyvízből vett mikrobiológia szerint Methicillin rezisztens coag.neg.staphyloccocus areus beta pozitív tenyészet ki.Valamint Enterococcus faecalis és Pseudomonas aeruginosa a...
        Ha valaki ureaplasma urealyticummal fertőzött nem kezeltette magàt (férfi) mert nem tudott róla,de időközben hirtelen fellépő azonnali beavatkozàst igénylő laparoszkópos epehólyaeltàvolítàson esett àt ( kövesedés miatt).Nagy esély van rà...
        Tisztelt Cím! 2019. június elején az autómban bekapcsolatam a klímát, amely nem volt kitisztítva, száraz köhögés kezdődött, majd 1 hét után 3 szemes summamedet kaptam, ami úgy tűnt segít, 2,5 hét enyhébb időszak követezett, majd újra...
        Tisztelt Doktor úr! Márciusban hepatitis A és B elleni oltásban, áprilisban hepatitis B oltásban részesültem. Az utolsó sorozat (hepatitis A és B) beadása egy hónap múlva, vagyis szeptemberben esedékes lenne. Áprilisban, az oltást követően...