• Kullancs okozta fertőzés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor úr! A következő kérdéssel fordulnék Önhöz. A múlt év novemberében hirtelen kezdődtek hasi panaszaim. A hasam jobb oldalán szúró, nyomó változó intenzitású fájdalmat éreztem. December elejére hirtelen torokgyulladásom, hőemelkedésem, majd lázam (38, 3°C) és 4 napos hasmenésem lett. Háziorvosom rutin vérképet, hasi UH-t kért, könnyű diétát javasolt. A vérkép csak a következő paraméterekben tért el: GPT 74 u/l * referencia érték: 7-41 CRP 5, 3 mg/l* referencia érték: 5 Kiegészítéskép: GOT 33 u/l referencia érték: 7 - 40 GGT 43 u/l referencia érték: 10 - 45 UH lelet eredménye: Diffúz májlésió A jobb oldali hasi panaszom jelenleg is fennáll, de más egyéb panasz jelenleg nincs. Továbbá tájékoztatni szeretném arról, hogy november elején egy kullancs csípésem volt, kb. 15 óráig lehetett bennem mire kivettem. A csípéshelye december közepére (kb. 6 hét) gyógyult be teljesen, piros folt nem volt körülötte. Tudom, hogy a vérvételben eltérő értékek nem kórosak és számtalan okuk lehet. De lehetséges az, hogy a kullancs által mégis valamilyen fertőzést elkaptam és ez okozza panaszokat és az emelkedett májenzim értéket? Válaszát köszönöm!

        Dr. Pék Tamás válasza a kullancs témában

        Tisztelt Kérdező! Ezek alapján kizárt, hogy kullancs által okozott betegsége zajlana. Amennyiben tünetei továbbra is fennállnak, hepatológiai kivizsgálás jöhetne szóba a leletei alapján. Tisztelettel:

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 04., 15:10; Megválaszolva: 2019. január 23., 19:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Én egy biszexuális fiú vagyok nemrég egy 21 éves sráccal volt nemi közösülésem, én voltam az aktív partner. Már a kezdetekben mondta hogy egészsèges, 3 évig párja is volt nemrég szakítottak, és 4 hónapja volt teszten, mely negatív lett....
        Tisztelt Doktor Úr! Kullancs csípés után kb. 6 héttel végeztettem laborvizsgálatot, melynek eredménye: IgG: 3,5 U/ml, ref.tart.:...
        Tisztelt Doktor Úr! A fertőző agyhártyagyulladás elleni oltásról kérdeznék. 2 fiam 16 és 13,5 évesek. Kisgyermekként megkapták a C szerotípus elleni oltást. A 16 éves(1.oszt.gimnazista) fiamnak 3 éve jelentkezett allergia tünete a vizes...
        Kedves Doktor Úr/Nő! Orális szex után 2 nappal a következő tüneteim voltak: csípő érzés pisilés után, enyhe átlátszó folyás, húgycsőnyílás bepirosodott. Ezek után az otthon lévő antibiotikumokat beszedtem (4db xorimax és 3 db...
        Tisztelt Doktor Úr! A párkapcsolatom véget ért egy hepatitis B vírushordozó férfival. Én védőoltásban részesültem a betegség ellen. A kérdésem az, hogy egy esetleges új párkapcsolat létesítése hepatitis B fertőzés szempontjából...
        Udvozlom egy olyan kérdésem volna hogy 18 hetes kismama vagyok és vervetelnel meg állapitotàk hogy hepatitis b virussal wagyok fertozve az lenne a kerdesem mi ijenkor a teendo hàziorvos vagy hepalogus? Koszonom
        Tisztelt Doktor nő/úr! 2 hete vasárnap 2 év után újra kijött a herpeszem ott ahol szokott, az arcomon a szám mellett. Azonnal elkezdtem a telviran 400-at szedni (napi 5 db) valamint nagy dózisban a Lizint, c vitamint, cinket. Ez vissza is húzta, de...
        Üdvözlöm, azzal keresem fel önt, hogy választ kapják arra a kérdésre vajon esélyes lehet-e, hogy HIV illetve más hasonló betegség által fertőzött legyek. KB 2-3 hete szexuális aktust létesítettem egy prostituálttal azonban nem védekeztem...
        Elkaphattam veszettséget? Március 30.-án volt, hogy terepen voltam kint erdőben(Bugac területe) és megsértettem véletlen az ujjam valamivel, úgy, hogy még vérzett egy kicsit, és volt kitéve nyalósó és megfeledkeztem arról, hogy megsérült...
        Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! Társasházban élek, amelynek bejárata a garázsokkal együtt a füves udvarban található, ahova csak az autók által is használt kocsibejárón át lehet bejutni. Ma észrevettem egy 2-3 centis hosszabb bundából...