Tünetek oka ismeretlen

Kb 1 éve erős szívdobogás érzéssel kerültem ügyeletre. Ekg negatív volt, vérnyomás rendben a pulzus egy kicsit magas 95. Akut teendő nem volt. Mivel egyész nap fennállt ez az erős, gyors szívdobogás, esetenként pánikrohamokkal, újból ekg, labor, pajzsmirigyre is-mind negatív lett. Béta blokkolót kaptam, ami rendben tartotta a pulzust. Gyógyszer abbahagyása után ismét egész nap fennálló szívdobogás jelentkezett. Kb fél éve szememmel van probléma: olyan, mintha mindig erős fénybe néznék, látom a tárgyak utóképét, főleg zárt térben. Külső fény felé nézve mintha remegne a kép (sok apró pont nagyon picit elmozdul) , emellett fülzúgás, amit éjszakánként érzek, valamint állandó bizonytalanság érzés, éjszakai karzsibbadás, esetenként lábgyengeség, bizonyos szögben behajlítva a lábat, kezet, remegést érzek, valamint gyengeséget, hideg lábak. A gyógyszer abbahagyása után ismét egész nap fennálló szívdobogás jelentkezett. Újabb kivizsgálás: labor, nyaki uh, szemészet, angiológia, neurológia (mri) , minden negatív, az angiológián találtak egyedül valamit: TOS próba mko.pos a karok 90 fokos felemelésekor. Azt mondták gyógytornát szoktak erre javasolni. 30 éves leszek, tényleg előfordulhat reumatológiai probléma? Az orvosok azt mondják, nem tudják mi a bajom, minden tünetem mögött pszihés dolgok állnak? A szemem miatt nem tudják biztosra mondani. Milyen vizsgálat kellene még, hogy bizonyos legyen, ez mind idegi alapon van. Várom válaszukat, köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza belgyógyászat témában

Kedves Kérdező!

A karzsibbadás hátterében TOS fennállhat, gyógytornával panasza javítható. A szapora szívverésre alkalmazott gyógyszer folyamatosan szedhető, abbahagyni csak az adag fokozatos csökkentésével javasolt. Az említett vizsgálatokkal sulyos eltéréseket valószínűleg kizárták. A leírtak alapján pszihés eredet nem zárható ki, ennek gyógyszeres kezelése szóba jön. Ha tünetei ettől csökkennek, akkor túlzott pszihés terhelés okozta panaszait.

Kérdés: 2011. március 13., 11:37; Megválaszolva: 2011. március 15., 21:19
Kérdések és válaszok: Egyéb
Hónapok óta tartó rosszullét...
Tisztelt Doktor Úr/Nő Panaszaim elég messzire visszanyúlnak, március végén kezdődtek.5 éve edzek rendszeresen hetente 4-5 alkalommal, március...
Mi lehet a betegség hátterében?
Kedves Doktornő/ Úr! Anyósomnak magas láza volt kb 1 hónapja, a háziorvos nem talált semmit, azt mondta algopirinnel csillapítsa. Így is tett, de...
Mellkasi fájdalom, fejfájás...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A problémám a következő: - pár hónapja mellkasi fájdalommal küzködöm, az esti órákban ennek intenzitása...
Milyen betegségre utalhatnak a...
Kedves Dr.Nő/Úr! Mostanában furcsán érzem magam.Állandóan álmos vagyok, fáradt. A suliban amikor órán vagyok mindennap kabátban ülök, fázok...
Kontroll vizsgálat
Tisztelt Doktor Úr! Tavaly májusban a májam jobb lebenyéből egy 5x4 cm-es FNH-t távolítottak el. Fél év után az UH nem mutatott elváltozást. A...