Szérum kreatin kináz

Tisztelt Cím! A segítségét szeretném kérni a labor eredményem értelmezésében mivel a serum kreatin kináz értékem magas és ez komoly aggodalommal tölt el. 3 éve diagnosztizáltak nálam magas vérnyomást majd rá pár hónapra PM túlműködést.Ezekre az alábbi gyógyszereket szedem: reggel 1 Diovan HCT 80/12, 5, Metothyrin 1*1 Talliton 6, 25 1*1 Tenox 10 mg 1*1..kb 6 havonta megyek pm kontrollra illetve évente kardiológiai kontrollra a pm tulműködés miatt.Van egy kb. 14 mm-es epe kövem aminek eltávolítása a pm tulműködés megszünte után majd még műtéti beavatkozásra vár. A jelenlegi labor eredményem a fentiek tükrében egy fizikai munkával töltött éjszakás műszak után: SE Nátrium: 136, SE Kálium: 4, 3, Serum Cholesterin: 3, 8, Serum HDL Cholesterin: 1, 5, Serum Triglycerid: 1, 31, SGOT: 37, SGPT: 57, Alkalikus foszfatáz::142? Serum kreatin kináz: 248, Serum gamma GT: 11 Serum glucose: 5, 9, Serun karbamid nitrogen: 7, 3 Serum kreatinin: 78, 1, CRP: 15, 55, Serum bilirubin: kisebb mint 17, Serum vas: 18, 6, Neuthropil: 43, 2% Lymphocyta: 44, 6% Süllyedés: 16 Tisztelettel kérem, hogy segítsen a fenti értékek értelmezésében mivel pár adatot eléggé aggasztónak találok. Tisztelettel: Pethő Ferenc

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza belgyógyászat témában

Kedves Kérdező!

A kreatinin kináznak két típusa ismeretes, az egyik a szívizomban, a másik a vázizomzatban található. A magas kreatinin kináz érték az Ön esetében a fizikai munka következtében a fokozott izommunkának köszönhatő. Érdemes lenne a vizsgálatot megismételni néhány napos pihenést követően. Az alkalikus foszfatáz eredmény határérték közeli, mivel a többi májfunkciós értéke normális, nem kell tulzott fontosságot tulajdonítani ennek.

Kérdés: 2011. március 11., 15:34; Megválaszolva: 2011. március 15., 21:02
Kérdések és válaszok: Egyéb
Hónapok óta tartó rosszullét...
Tisztelt Doktor Úr/Nő Panaszaim elég messzire visszanyúlnak, március végén kezdődtek.5 éve edzek rendszeresen hetente 4-5 alkalommal, március...
Mi lehet a betegség hátterében?
Kedves Doktornő/ Úr! Anyósomnak magas láza volt kb 1 hónapja, a háziorvos nem talált semmit, azt mondta algopirinnel csillapítsa. Így is tett, de...
Mellkasi fájdalom, fejfájás...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A problémám a következő: - pár hónapja mellkasi fájdalommal küzködöm, az esti órákban ennek intenzitása...
Milyen betegségre utalhatnak a...
Kedves Dr.Nő/Úr! Mostanában furcsán érzem magam.Állandóan álmos vagyok, fáradt. A suliban amikor órán vagyok mindennap kabátban ülök, fázok...
Kontroll vizsgálat
Tisztelt Doktor Úr! Tavaly májusban a májam jobb lebenyéből egy 5x4 cm-es FNH-t távolítottak el. Fél év után az UH nem mutatott elváltozást. A...