Mit tegyek?

Jó napot kivánok! Gyorsan leirom, hogy hogyan is kezdödött a problémám, amiben szeretném a tanácsát kérni. Édesapám tavaly Áprilisban agyvérzést kapott, két hónapig korházban volt az intenziv osztályon. Nagyon sokat idegeskedtem azokban a hónapokban. Az agyvérzése egy péntek reggel történt, bevitték a korházba. Mi másnap bementünk és nagyon magam alatt voltam. Annyira még sosem idegeltem. Hétfön mentem munkába, amikor kezdtem érezni, hogy fáj a szivem. Majd kezdtem érezni, a gyomorszájamnál, hogy nagyon fáj és nyomja a mellkasomat valami. A torkomban kezdtem érezni valamit, mindha valami megakadt volna és nem tudom lenyelni, majd sznite alig kaptam levegőt és szédülni kezdtem. Alig értem haza, éreztem mindjárt összeesek... Másnap elmentem a házi orvosomhoz és elmeséltem neki hogy mi történt. Annyit ajánlott, hogy nyugodjak meg...De akkor is alig álltam a lábamon. Valahogy nagy nehezen átvészeltem az elmúlt hónapokat... És szerencsére szinte minden elmúlott. Néha a pulzusom csak úgy felszökik és kezdek szédülni. EKG vizsgálatot csináltattam, de nem találtak semmi problémát a szivemmel. De mégis néha a gyomorszájam nagyon fáj és olyan mintha a gyomromat húzná össze valami. Majd elmúlik és megint előjön. Ezeket a tüneteket szédülés, fáradékonyság és álmosság követi. Mintha merülnék le... Házi orvosomnak elmondtam mindezt, de azt mondta, hogy semmi bajom. De hát nem bebeszélés ez, hanem én érzem, hogy milyen kellemetlen. Nem tudom mit tegyek, hogy végre elmúljon és végre visszakaphassam a régi életemet... Önnek mi a véleménye a leirtakról? További szép napot kivánok! Üdv, Csaba

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika válasza rosszullét témában

Kedves Kérdező,

Nagy valószínűséggel nem szíveredetűek a panaszai. Az én véleményem szerint a Édesapjával történt súlyos betegség és azt követően történtek, Önnek - teljesen érthető módon – igen nagy lelki problémát jelent, amelyeket sokszor szervezetünkben megjelenő panaszokkal élünk meg. Amennyiben attól tart, hogy szíveredetű panaszai vannak annak egyik alapvető vizsgáló módszere az EKG - ami szerencsére az Ön esetében rendben van-, de esetleg kiegészíthető a vizsgálat szívultrahanggal, terheléses EKG-val. Panaszainak hátterében felmerül még un. GERD (gastrooesophagelis reflux) esetleg gyomorfekély, melynek pontos megítéléséhez gyomortükrözésre van szükség. Szükséges lehet egy egyszerű vérkép vizsgálat is, amennyiben a fent említett vizsgálatok során érdemi eltérés nincs, akkor meglehet, hogy érdemes lenne Pszichiátria szakrendelés felkeresése, hogy megfelelő gyógyszeres javaslatot adjanak, addig is próbáljon meg megnyugodni, sportolni, olvasni kikapcsolódni.

Üdvözlettel,

Dr. Kocsis Erika

Kérdés: 2011. január 24., 17:41; Megválaszolva: 2011. január 30., 22:11
Kérdések és válaszok: Egyéb
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat
Segítség kérés