Milyen betegség lehet ez?

Tisztelt Doktornő Már másfél éve lassan, hogy egy rosszulléttel kezdődő vissza-visszatérő betegséggel állok szemben. Ez idő alatt tucatnyi vizsgálaton voltam már, de semmilyen komolyabb elváltozást eddig nem találtak. A tüneteim: Szinte majdnem mindig étkezés után fél-egy órával rosszullét, szédülés, néha hőemelkedés, hőhullám, rossz közérzet, olykor fémes szájíz, ill. égő jellegű érzet a gégétől lefelé a mellkas közepéig, amit nem tudom, hogy a nyelőcsőből, vagy a légcsőből érzek-e, gyakori éjszakai vizelés, olykor bűzös, de mostanában egyre gyakrabban édeskés szagú vizelet, de vagy a leheletemen, vagy a bőrömön keresztül is érezhető. A rosszullétekkor tapasztalok még szemkáprázást, ill. agyi tompulást, feledékenységet, idegességet. Pár alkalommal, mindig esti órákban leesett a vércukrom 2,5-2,9-re, szőlőcukrot kellett bevennem. Mostanában viszont előtérbe került a gyakori éjszakai vizelés, a főleg reggel, és délelőtt érezhető édeskés szagú vizelet, és lehelet, ill. néha enyhébb, nyomó fájdalom a gyomor tájékon néha jobb oldalt, de mostanában inkább bal oldalt. Pár hete az étvágyam sem volt az igazi, de most az utóbbi időszakban visszajött, rendesen eszem mindent. A székletem szinte mindig szilárd, de világosabb, sárgás színű, és olyan zsírszagú, de nem lebeg a víz tetején, elsüllyed. (A fémes szájíz, ill. a mellkasi égő érzés van, amikor már ébredés után is érezhető, de legtöbbször ezek is étkezés után.) Az elmúlt másfél éven belül ilyen vizsgálatok történtek.: A mellkasfájdalmaim, és az EKG negatív T-k miatt még szívkatéterezés is történt, de minden rendben volt. Ezen kívül voltam már gyomor, és vastagbéltükrözésen, tüdőgondozóban, (ott enyhe ACO-t, vagyis asthma+COPD-t állapítottak meg) , neurológián, orthopédián, hasi, és carotis ultrahangon, de minden negatív. Vérkép is van több, a legutóbbi eredményeket írnám. A hasnyálmirigy funkciókat csak a legutóbbi vérképben nézték. Itt az amiláz érték 16, (amit alacsonynak találok, bár ebben a laborban a ref. tartomány 10-200) , ill. a lipáz 31. Süllyedés: 6, fehérvérsejt 8,42, vörösvérsejt 4,59, hemoglobin 142, hematrocit 0,43, mcv 93,7, mch 31, mchc 331, rdw-cv 1,2, thrombocita 339, mpv 7,7, nátrium 143, kálium 3,60, glukóz éhgyomori 5,8, karbamid nitrogén 6,2, kreatinin 94, egfr-epi 84,1, asat 34, alat 69, gamma-gt 57, alkálikus foszfatáz 141, ldh 462, kreatin kináz 474, (de volt már nemrég 1252 is) , ckmb 21, crp 3,1. Étkezési szokásaim: napi 3-szori étkezés, kevés szénhidrát. 160 cm magas, és kissé túlsúlyos, 102 kg vagyok, Keveset mozgok, mivel két lábra mozgássérült vagyok, de a napi 5-600 m séta megvan. Dohányzás: fél éve nem dohányzom, azelőtt napi 30 szál. Kávé: reggel 1 csésze (1 kanál cukorral, tej nélkül) Alkohol 2 doboz 5%-os sör nem rendszeresen, 2-3 naponta. Kérném Önt, irja már meg véleményét, mert ezek a tünetek lassan felemésztik az idegrendszeremet. Tudom, hogy ez nem helyettesítheti a valós orvosi vizsgálatot, de annyi talán kiderülhet, hogy merre érdemes elindulni, tényleg emésztési, vagy más probléma lehet-e. Köszönettel és tisztelettel: Sándor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza rosszullét témában

Tisztelt Kérdező! Őszintén szólva a tünetei, panaszai egy általam ismert kórképbe se férnek bele. Testsúlya hogy változott az elmúlt időszakban? Gondolom néztek TSH-t is, ami a pajzsmirigy működést jelzi. Mióta szed Frontint? Étkezési szokásai változtak-e az elmult 1,5 évben? Dolgozik-e valahol? Sajnos panaszai tisztázásához tényleg személyes konzultáció kellene. Az mindenesetre megnyugtató, hogy a rutin laborokban eltérés nincs.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2019. szeptember 16., 11:31; Megválaszolva: 2019. szeptember 16., 23:24
Kérdések és válaszok: Egyéb
Irányított hashajtás, gyógyszer...
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina