• Inzulin-túltermelés?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Web-doktor!

        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálattal lehet kimutatni az inzulin-túltermelését a szervezetben.

        Úgy gyanítom, hogy nálam valami hasonló gond lehet, mert:

        - nagyon hamar keletkezik rajtam seb / zúzódás, kék-zöld folt (egyetlen apócska ütödéstől, már kék-zöld vagyok hetekig)

        - sebeim rendkívül lassan gyógyulnak (hetek, hónapok, sőt: egy zúzódás begyógyulásához másfél év kellett)

        - időnként rosszul érzem magam: szédülés, remegés, erős és gyors szívverés: a szervezetem ilyenkor pedig valami édeset kíván (pl. csoki). Egy kis nasi után 1-2 óra alatt rendbe jövök.

         

        Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a egyéb témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az inzulin szint vérvétel során ellenőrízhető, de a leírt tünetek alapján elősorban nem erre gondolok. Más tünetek jeletkeznek inzulin túltermelés esetén. Egy rutin labor és fizikális vizsgálat elvégzése céljából keresse fel háziorvosát. A leírt tünetek szerteágazóak nem egy betegségre típusosak.


        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-19 10:56:20; Megválaszolva: 2010. február 19., 10:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: