• Fáradékonyság

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorno/ur,

        egy olyan problemaval fordulok onhoz, ami elég gyakorinak tunik, a feltett kerdeseket atnezve..Tehat gyakran faradtnak erzem magam, ugy erzem, mintha nem en lennek, akinek a boreben vagyok minden nap. nem talalom regi enem, csunyanak latom magam minden alkalommal amikor belenezek a tukorbe, nem tesznek szebbe az uj ruhak sem(amitol regebben jol ereztem magam). nem vagyok depresszios(gondolom), vidam termeszet vagyok, rendszeresen sportolok, nem iszom, es nagyon ritkan dohanyzom.30 eves vagyok, nincs gyerekem, parkapcsolatban elek. par eve sztyuardeszkent dolgozom, es kicsit a munkat okolom ezert a rossz kozerzetert, de nem tudom igazabol. kb 1 eve (kicsit tobb), hogy ezt erzem, neha jobban, neha kevesbe. egy eve elmentem doktorhoz, aki eleinte pajzsmirigygyulladasra gyanakodott, majd egy vervetel alapjan megallapitotta, hogy Epstein-virus volt a szervezetemben, de akkor mar kimutathato volt a verembol(tehat mar bennem volt). lehet, hogy meg mindig annak a hatasat erzem? vagy egyszeruen csak oregszem, es ez normalis 30 korul? vagy a munkam miatt?

        nagyon szepen koszonom elore is a valaszat, es a lehetoseget, hogy irhattam,

        tisztelettel,

        mária

        WEBBeteg szakértő válasza a fáradékonyság témában

        Kedves Mária!

        Jó lenne tudni, hogy a munka mennyire zavarja meg az alvás-ébrenlét ciklusát. Oka lehet a fáradtságnak az éjszakázás vagy a bioritmus felborulása is. Még akkor is szerepelhet ez okként, ha később az alvást bepótolja.

        Ezen kívül oka lehet még vérszegénység, pajzsmirigy alulműködés, bármilyen krónikus betegség, stb.

        Javaslom, hogy egy rutin fizikális vizsgálatot és egy laborvizsgálatot végeztessen háziorvosánál, ennek eredményétől függően lehet esetleg célzottan továbblépni.


        Kérdés: 2010-02-13 21:38:29; Megválaszolva: 2010. február 13., 21:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: