• Fetopathológiai lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor ur/nö! Vetélésinductio a vetélésemnek az oka. Megkaptam a leletet de a vélemény gondolom latinul van leirva szeretném kérni az egyszerü forditást ha lehetséges.Jobban arra lenék kiváncsi az én hibám volt e.Vélemény.:A számitott 20. gestatios hétnek megfelelő érettségű fiumagzat. Agenesia costarum et parietis thoracis abdominisque lateris sinistri.Defectus parietis abdominis.Scoliosis columnae vertebralis. Diverticulum Meckeli. Artéria umbilicalis singularis. Agenesia musculi phreniculi lateris sinistri et partialis lateris dextri. A multiplex fejlödési rendelenesség egységes korképe nehezen besorolható, a mellkas, a gerinceltérés, ill.a hasfali defectus alapján leginkább a "body stalk defect" lehetösége merül fel  Elöre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a pathológia témában

        Tisztelt Kérdező!

        A boncolás során a mellkastfalat alkotó bordák hiányát találták bal oldalt. Emellett a hasfal sem fejlődött ki és bal mellkasfelet a hasüregtől elválasztó rekeszizom sem fejlődött ki, a jobb oldali is csak részben. Egy köldök artériát találtak. A leírt rendellensségek összesége az élettel összeegyeztethetetlenek.


        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2010-02-12 21:37:22; Megválaszolva: 2010. február 12., 21:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: