Csecsemő beütötte a fejét

Pár nappal ezelőtt vettem ki a gyereket a hordozóból és beverte a fejét a lehajtott kajlantyúba. A kutacs mögött ütötte be. Kicsit sír nem tudom lehet-e baja ilyen kisebb fejsérüléstől? Hét hónapos csecsemő, kicsit aggódom még sose ütötte meg magát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza fejsérülés témában

Tisztelt Kérdező!

A hordozóból kivételnél nincsennek olyan erők, hogy aggódnia kellene. A későbbi időkre tanácsként. Abban az esetben, ha a gyemek azonnal felsír és nincs tapintható duzzanat az ütés helyén nem kell aggódnia. Ha aluszékonnyá válna, vagy a fenti tüneteket észleli érdemes orvoshoz elvinni. Gyermekkorban a fejsérülés a leggyakoribb sérülés, így idővel Ön is meg fogja tudni ítélni, hogy mennyire komoly az ütés.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. október 23., 10:48; Megválaszolva: 2009. október 23., 10:48
Kérdések és válaszok: Egyéb
Behorpat a fejem
Jó napot.Egy kisebb esés ért.Kb fél éve hogy behorpat a fejem a jobb oldalon hallánték fölöl és a fejtető kölzött. Azt szeretném kérdezni hogy a...
Beutottem a halantekomnal a fejem
Kedves Webbeteg! Egy olyan problemam lenne, 2 napja terdelve nyujtozkodtam a kisasztal es fotel kozott egy jatekert, nem ertem el picit jobban nyujtozkodtam...
Halánték sérülés
Tisztelt doktor úr. 4 napja a 6, 5 éves kislányom megütötte a halántékát a férjem könyökébe. A férjem pont öltözködött, húzta fel a...
Agyrázkódás?
Múlt héten (kb. 4-5 napja) nekifutottam egy falnak, elég erősen. A fejemen nőtt egy jókora púp, de nem ájultam el, nem hánytam, úgy általában...
Ájulás utáni felgyógyulás
2 napja elestem biciklivel kormányon keresztül hirtelen fékezés miatt, ekkor igen szépen bevágtam a fejem az aszfaltba és erre nem sokkal kb 10-15...