• Szédülés fejsérülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! (35 éves nő vagyok) Előzmények a mostani problémámhoz: 3,5 éve elég erősen beütöttem a fejtetőmet. (leguggoltam valamiért és elfelejtettem hogy a fejem felett van a nyitott ablak és beleütköztem) Nem volt eszméletvesztésem vagy hányás. Csak nagyon szédültem. Két nappal utána voltam kivizsgáláson, egy nativ  CT-t csináltak, ami negatív lett. Enyhe agyrázkódást diagnosztizáltak. Elég lassan jöttem helyre, kb egy hónapig vagy tovább szédültem gyakori tompa fejfájással. Tavaly volt újra egy ilyen estem, de egy jóval gyengébb ütéssel. Csak takarítás közben belefejeltem a szekrénybe. Akkor újra előjött a szédülésem. Nem annyira durva formában. De kb két hétig szédültem és fájt a fejem. Neurológiára küldtek el, újra egy nativ CT-t csináltak, negatív eredménnyel. Jelenlegi problémám: Egy hete megint jött egy akár hétköznapinak mondható fejsérülés. A munkahelyemen pakolás közben a kollégám fejbe ütött. Ez a tavalyihoz hasonlóan nem volt egy nagy erejű ütés. Egy hétköznapi esetnek tartanám. De már egyből az ütés után éreztem, hogy ez nekem megint nem lesz jó. Elkezdtem szédülni estére egyre rosszabb lett. Másnaptól már jött a fejfájás a szédülés mellé. Most egy hét múlva sem múlt el. Vannak időszakok mikor nem szédülök, de egy hosszabb séta után újra előjön. Ez még mindig a régi agyrázkódásom következménye, hogy ilyen rosszul vagyok kisebb ütésektől? Menjek még ezzel kivizsgálásra? MRI vizsgálaton gondolkoztam, érdemes lenne megnézetni? Natív vagy kontraszt anyagos MRI vizsgálat lenne megfelelő? Köszönöm válaszát!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fejsérülés témában

        Kedves Kérdező! Az első esetben valóban agyrázkódása lehetett.Ilyenkor a CT negatív.A második ütés ereje úgy érzem , nem volt olyan nagy, hogy agyrázkódást okozhatott volna.Mindenesetre akkor is megtörtént a CT, szintén negatív eredménnyel.Az utóbbi, jelentéktelennek tartott ütés fizikai kárt az agyban biztosan nem okozott.Az évekkel ezelőtt történtekhez sincs semmi köze.Azt gondolom, hogy valami más okozza ezeket a "szédüléseket", amit az MRI vizsgálat sem fog kimutatni.Természetesen az aggodalmait mondja el az orvosának, de betegként semmiképpen sem javasoljon Ön magának vizsgálatokat. Ezt bízza a szakemberre. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. október 27., 21:48; Megválaszolva: 2019. október 28., 06:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.