Beütöttem a fejem

Kedves Doktornő! 2 nappal ezelőtt takarítás közben guggolásból felállva belevertem a fejem hátsó részét - bal oldalon, kicsit feljebb mint középtájon - a nyitott fa ablak tompa részébe. El nem ájultam, eszméletvesztésem nem volt, a látásom rendben volt, nem hánytam, nem zsibbadt le semmim, a beszéd és az írás is megy, vérnyomásom a szokásos. Próbáltam végezni neurológiai gyakorlatokat, csukott szemmel orr megérintése, csukott szemmel fél lábon állás, eljutás A-ból B-be, ezek is mind rendben vannak. Annak ellenére, hogy nagyon beütöttem a fejem, berezonált tőle a faházunk, a sérülés helyén nem látszik semmi, púpot nem érzek, és nem is fájdalmas érintésre, mégis azóta fáj a fejem feszítő jelleggel, szédelgek, kótyagos vagyok és rossz a közérzetem. Az általános feszítő jellegű fejfájás mellett helyileg a fejem tarkó tájékon fáj leginkább, olyan érzés, mintha betonból lenne és égne, nem tudom, hogy az ütés hatására meghúzódhattak -e esetleg az izmok, vagy nem is az izomrész fáj, de az bizonyos, hogy a vállaim és a nyakizmaim is nagyon kötöttek lettek az ütés és valószínűleg a trauma okozta idegeskedés hatására. Helyileg az arcüregeim is fájnak, van egy krónikus arcüreggyulladásom, ami néha fellángol és érzek tőle hasonló feszítő fej-arc-szemfájdalmat, lehetséges, hogy ez is közrejátszik, nem tudom, az ütés előtt nem éreztem. Nagyon félek, hogy agyrázkódást kaptam, esetleg vérömleny alakul ki az ütés hatására. A koronavírus miatt nem mertem orvoshoz menni, az ütés óta folyamatosan fekszem, sötétített szobában, sok vizet iszom és sokat alszom. A leírtak alapján Ön szerint lehetséges, hogy agyrázkódást kaptam? Normális, hogy 2 nap után is ilyen rosszul érzem magam? Egy esetleges vérömleny tünetei 2 nap elteltével ugye már megjelentek volna? A másik félelmem, hogy évek óta van egy diszkrét syrinx a nyaki gerincemben a 6-7-es szakaszon, ami tüneteket nem okoz, véletlenszerűen fedezték fel, és azóta MRI kontrollra járok vele évente, és nagyon félek, hogy az ütés hatására meg fog nőni. Bár az ütéskor a fejem és a nyakam is egy vonalban volt, nem elöl érte ütés a fejem, hogy ostorcsapásszerűen visszacsapódjon a nyakam, hanem hátul fent, távol a nyaki csigolyáimtól, mégis nagyon meg vagyok ijedve, hogy nehogy a syrinxnek is baja legyen a figyelmetlenségemtől. Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát! Üdvözlettel: C. Orsolya

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fejsérülés témában

Kedves Kérdező! A tompa fejet ért trauma nem feltétlenül okoz agyrázkódást.Szerencsére, a koponyacsonttal és erős burokkal rendelkező, agyvízzel is körülvett agy elég erős ahhoz, hogy a leírt ütéshez hasonló eseteknek semmilyen tartós következménye nem legyen, agyrázkódása biztosan nem volt. A sérülés okozta agyvérzés tünetei jelentkezhetnek rövid idővel a baleset után, ilyenkor pár órán belül súlyos tünetek, eszméletvesztés, bénulások lépnek fel.Ez az Ön esetében kizárható.Lassú, szivárgó vérzés csak hetekkel a sérülés után jelentkezik fejfájás, aluszékonyság formájában.Az ismert betegsége súlyosbodásától sem kell tartania. Az, hogy a történtek ennyire megviselték, valószínűleg labilis idegállapotának tudható be, melynek oka máshol keresendő. Mostanra már kiheverte az ijedtséget,nyugodtan keljen fel, és térjen vissza a megszokott mindennapi életéhez. A járványhelyzet most már lehetővé teszi, szerencsére, hogy felkeresse orvosát kontroll vizsgálat céljából. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. július 20., 14:02; Megválaszolva: 2020. július 21., 06:17
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés