Áramütés után milyen következmény lehet

Tisztelt doktornő megkaptam válaszát! Pontosítani szeretném kérdésemet. Az áramütést követően a sérült nem került orvosi ellátásra így az általa jelzett áramütésre regisztrált vizsgálati eredmény nem történt. Az akkori rosszullétet hányingert és baloldali teljes zsibbadás után a tenyér teljes felületén jelentkező áramjeggyel.Egy pulzusellenőrzéssel elintézettnek tekintették az egészet. Az esetet követően több óra eltelt (az egész éjszakát ingeri rosszullét a fogorvosi száj zsibbadás félrehúzódásos érzéketlenség követte) . Kb.két héten belül mellkasi panaszokkal fordult orvoshoz. Több hónapi kivizsgálások eredményét közöltem Önnel.Ennek a tényeknek ismeretében szeretném a válaszát a feltett kérdésemre.Köszönöm türelmét és várom válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza áramütés témában

Kedves Kérdező!

Nem tudok többet mondani az előző válasznál. Az áramütést követően kialakulhatnak ritmuszavarok, ingervezetési zavarok, ill. bekövetkezhet a szívizomzat keringés-zavara, ritkán akár infarktusa is. Mivel az áramütést követő 12-24 órában előfordulhat életveszélyes ritmuszavar, ilyenkor indokolt EKG-t húzni és megfigyelést megajánlani. Az ellátásba ebben az esetben is a fenti szövődmények kezelése tartozik bele (illetve a klinikumtól függően az esetleges egyéb szervi károsodások ellátása) . Az irodalmat is átnézve az Ön által leírt billentyűeltérés és a vastagabb szívizomzat (bár ezek mértékét, a pontos ultrahangos leletet nem írta le) nem jellegzetesek az áramütésre (esetleg egy lezajlott infarktus, vagy szívelégtelenség magyarázható lenne vele, de ezek is ritka szövődmények) , egyértelműen nem mondható ki, hogy a hetekkel később jelentkező panaszok és az echocardiographiával észlelt eltérések a korábbi áramütés, illetve az ellátás/megfigyelés hiánya miatt alakultak ki.

Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. szeptember 08., 08:42; Megválaszolva: 2009. szeptember 08., 08:42
Kérdések és válaszok: Egyéb
Áram rázás
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az előbb mikor felkapcsoltam a villanyt olyan volt mintha megrázott volna a kapcsoló. A bal kezem volt, mintha végig ment volna...
Áramütés után lehet-e trombózis
Tisztelt Doktornő/úr! Áramütés ért! 230 V-os váltakozó áram. Orvoshoz nem fordultam vele viszont a neten utána olvastam és megijedtem....
megrázott az áram?
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Az lenne a problémám hogy ma kimostam a gatyámat és elkezdtem szárítani hogy hamar megszáradjon mert mennem kellett...
Áramütés
Tisztelt Doktorúr/Doktornő néhány napja feltettem néhány igen fontos kérdést áramütéssel kapcsolatban. Konkrét válasz helyett pánikbeteg...
Fél éve tartó probléma