MR Vizsgálat - spongiosa csavarral

Tisztelt Webdoktor!

 

Szeretném megtudni, hogy MR vizsgálat végezhető-e korábbi ortopédiai műtét során beépített spongiosa csavarral?

Köszönettel

Éberlein Melinda

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza MR témában

Kedves Kérdező!

Elvileg ha fémet is tartalmaz egy adott testrész, azon nem végezhető el az MR vizsgálat. De pl., ha a lábában van a csavar, attól pl. a nyaka vizsálható ezzel a módszerrel. Azonban függ attól is, hogy az adott fém milyen típusú, hiszen ami titánium ötvözetből készült, MR-re alkalmas. Ezt érdemes az operáló sebésztől megkérdeznie.

Dr. Jóna Angelika

Kérdés: 2009. február 25., 16:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 15:03
Kérdések és válaszok: Egyéb
MR eredmény
Tisztelt Doktor Nő! Az alábbi MR eredménnyel fordulok Önhöz.30 éves vagyok kb. fél éve fájdogál a derekam, időnként jobban, időnként kevésbé...
Mit jelent az MR leletem?
Lelet: Bal térd MR vizsgálat. T2 súlyozott axiális T2 súlyozott, STIR coronalis T1, T2 súlyozott wattos sagittalis mérések készültek. A medialis...
MRI túlsúlyos beteg
Tisztelt Doktornő! Diagnosztizált iatrogén Chusing-szindrómám van. Az aszthmám miatt lett rendelve Methypred, tobbször próbálták már lecserélni...
Nyelőcsővel lehet a baj?
Pecsétviaszgomba fogasztása