• Vesekő vagy bélgyulladás ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jónapot kívánok! Az utóbbi 2-3napban hasi görcseim voltak (még elviselhető formában) azomban buscopan és meteospazmylra sem múlott +gyomorfájás . Ma viszont a hasam már kevésbé fáj viszont bal vese körül van egy nyomo szorító érzés . (Chron beteg vagyok és márciusban volt egy vesekövem ami elvileg mar távozott de kötávozast nem észleltem de májusi uh és röntgen azt mutatja hogy már eltünt ) Kérdésem az lenne ,hogy ilyen rövid idő alatt kiujulhat a vesekő vagy bélprobléma okozhat ilyen jellegű fájdalmat ? Azt meg hozzátenném, hogy a napokban voltam füll-orr -gégén 2 hete szinte állandósult egyoldali fejfájás es fül mögötti fájdalommal ahol történt vérvétel 8,32 es volt a CRP. Válszát előre is köszönöm

        Dr. Szanyi Andrea válasza a hasi görcs témában

        Kedves Kérdező! Mind a vesekő, mind a Crohn betegség okozhatja a leírt fájdalmat. Néhány hónap alatt kisebb kő, vagy vesehomok keletkezhet, de az is lehet, hogy a korábbi vesekő mégsem ürült ki, hiszen azt valószínűleg észre vette volna. A vesekő okozta fájdalomra jellemző a lefele, kismedence irányába történő kisugárzó fájdalom. Javaslom, hogy csináltasson hasi ultrahang vizsgálatot, esetleg vizelet vizsgálatot is, fogyasszon bőségesen folyadékot, a Crohn diétát folytassa tovább. Az enyhén emelkedett CRP oka lehet a fülészeti elváltozás is.


        Kérdés: 2020. augusztus 07., 10:00; Megválaszolva: 2020. augusztus 08., 18:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Olyan problémám van, hogy néha (kb hetente egyszer, maximum kétszer) az alvás és az ébrenlét küszöbén hirtelen megriadok, megemelkedik a pulzusom és a jobb fülemben a pulzussal szinkronban lüktetést hallok. (Ez a...
        Már előzőleg írtam, de véletlenül befejezés nélkül ment el az üzenet, azért van ez az esetleges ismétlés. Szeretném kérni a csatolt laboreredményem értékelését és elküldeni az értékelést a [email protected] e-mail címre....
        Kedves Doktornő! Szűrés jelleggel mentem el egy laborba tumormarker vizsgálatra. Semmilyen panaszom nincs és a családom semelyik ágán nem fordult elő daganatos betegség, de sok helyen olvasni, hogy érdemes szűrésre járni, ezen is azért vettem...