Jobb alhas/petefészek környéki szúró fájdalom

Hetek óta múlni nem akaró fura szúró néha görcsös fájdalmat érzek a jobb alhasam környékén. Idén februárban volt egy nagyobb petefészek cisztám, aminél szintén ilyesmi fájdalmakat éreztem, de a ciszta felszívódott és azóta nőgyógyászati vizsgálatnál nem is láttak cisztát. A fájdalom viszont maradt, illetve időnként vissza-visszatér, nem tudom pontosan megállapítani a helyét, hogy a hasam, a női szerveim, vagy a beleim környéke fáj-e illetve olykor a bal oldalon is érzem, vagy középen lejebb. Néha olyan érzés, mint amikor beszorul a levegő az oldalamba, néha éles, néha tompább a fájdalom. Fájdalomcsillapítót csak egyszer vettem be, az picit segített, de visszatér a kellemetlen fájó érzés. Voltam hasi ultrahangon is egy hete, azt mondták, hogy semmilyen kóros eltérést nem láttak. Emellett még talán fontos lehet, hogy a ciklusom nincs rendben, mert évek óta másodlagos amenorrhoea-val küzdök, tehát nagyon rapszodikus a menszeszem, van hogy 9 hónap kimarad (nem vagyok terhes) . 2 évvel ezelőtt voltam egy vastagbél tükrözésen is (volt a családban vastagbél daganatos megbetegedés, így a biztonság kedvéért elmentem. egy mákszemnyi polipot szedtek le, aminek a bevizsgálásánál nem volt semmi aggodalomra okot adó) Egyszerűen nem tudom már, hogy hova, milyen orvoshoz, kihez forduljak, aki megtalálná a "bajt". Egy friss vérképet tudok csatolni, mert épp céges vérvételen voltunk. Sok az eltérés benne, nem tudom, hogy ez lehet-e magyarázat bármire, vagy okot adhat-e az aggodalomra, további vizsgálatokra. Kérem segítsenek, hova forduljak, kell aggódnom a véreredményem miatt? Köszönettel.

Dr. Petróczi István válasza hasi görcs témában

Kedves Kérdező!

A csatolt fájl sajnos nem található.....

Ettől függetlenül javaslom hasi és kismedencei CT végzését, valamint, hogy menjen el urológushoz is pl. kövek kizárására.

A vérzészavara miatt miért nem kér megfelelő hormonkezelést? Ha emiatt görcsöl, azt nagyon egyszerű megszűntetni.

Nem tudom, szült-e már, de ha még nem, és van megfelelő partnere, akkor mielőbb szülnie kellene.

Jobbulást kívánok:

Petróczi dr.

Kérdés: 2022. november 30., 16:58

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Hogy lehet ez?
2 hónapja nem jön meg a havim.Csináltam szombat reggel egy tesztet és az első vonalat rendesen lehet látni a második pedig halvány.Nagyon görcsölök...
Megszűnhet a vérzés?
Goldlily mini spirálom van 4 hónapja. Most nagyon görcsölök, viszont a vérzésemnek most kellene megjönnie de csak ritka, pecsételő. Előfordulhat...
Meristin
A menyasszonyomnak menstruacio idejen nagyon eros alhasi fajdalmai vannak sajnos tobbnyire. Hogy a gorcsoket enyhitse Meristint szed, de sajnos a napi ajanlott...
Görcsök!
Kedves Doktor Ór /Nő! 6-7 hetes terhes vagyok és mátr az elejétől fogva sokat görcsöl a hasam főleg éjszakánként és alig tudok aludni. Az...
Hasi panaszok
Azt szeretném megkérdezni, hogy lehet-e esetleg megfázástól a menstruáció alatt erős hasi fájdalmam, de mindennap görcsölök már 6-dik napja és...