• Mi lehet a gond?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tavaly és ebben az évben csináltattam labor tesztet. A tavalyiban magas volt a lymphocyta (54,60%) és alacsony neutrophyl (35,10%). A mostaniban is, viszont már a thrombocyta (355 G/l) is magas. Az orvos azt mondta ez csak egy kisebb fertőzés, de aggódom egy év után is és sehova nem küldtek tovább. Kérem segítsen! Köszönöm szépen!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a laboratóriumi lelet témában

        Kedves Kérdező! A limfocita a és neutrofil fehérvérsejtszám aránya önmagában a fehérvérsejtszám ismerete nélkül, valamint az abszolút limfocita és neutrofilszám ismerete nélkül nem értékelhető. Amennyiben az említett értékek nem mutatnak eltérést, az esetben a százalékos érték enyhe eltérésének nincsen különösebb jelentősége. A magasabb limfocita arány utalhat korábban átvészelt vírusos fertőzésre is. Az enyhén emelkedett trombocitaszámnak, amennyiben semmilyen társbetegség, panasz nem áll fenn , nincs különösebb jelentősége.


        Kérdés: 2020. március 31., 14:45; Megválaszolva: 2020. április 02., 20:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: