• Magas vérnyomás, pánikbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!30 éve magasvérnyomás van. 6 éve Egiramlon 10/5mg szedek, napi 1 szemet. Eddig teljen normális értékeim voltak. KB 1 hete szorongás, pánik uralkodik rajtam, amit nem tudok mivel magyarázni. Talán a kialakult járvány ügyi helyzet miatt. Mivel háziorvosommal is csak telefonon tudtam beszélni, tenaxum 1mg tablettát írt, az egiramlon mellé.Javasolta még ha magas az érték, tensiomint és frontint szedjek.Sajnos napi 3db 0.5 frontint kell bevennem naponta, mikor érzem a szorongásokat. Mivel ebben az egészségügyi helyzetben, most nem igazán lehet senkihez fordulni ezért kérném a tanácsát. Köszönöm!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a szorongás témában

        Kedves Kérdező! A feszültséget, pánikot nyilván a járvány helyzet okozza. Nem említi, hogy az elmúlt napokban milyen vérnyomásértékeket mért. Enyhén emelkedett vérnyomásértékek esetén a Tenaxum jó választás, amennyiben kapható a gyógyszertárakban. Ha magas értékeket mér és nem kapható a javasolt gyógyszer, akkor hívja fel ismét a háziorvosát, az Egiramlon adagján is lehet még változtatni. A napi 3 alkalommal történő 0.5mg-os Frontin szedését tartósan nem ajánlom. Próbálja elfoglalni magát, a lehetőségeihez képest nézzen vidám filmeket, olvasson, beszélgessen rokonaival, barátaival interneten vagy telefonon.


        Dr. Szanyi Andrea

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2020. március 29., 12:13; Megválaszolva: 2020. március 31., 18:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: