• Összetett robléma

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! 38 éves,2 gyermekes anyuka vagyok.Tavaly nyáron félre kezeltek,húgyuti fertőzésre szedtem 3 féle antibiotikumot mire kiderült,hogy vesekövem és homokom volt.Sajnos addigra teljesen tönkre tett a sok gyógyszer,erős viszkető,égő panaszokkal mentem nőgyógyászhoz.Akkor kaptam hüvelykúpot és úgy éreztem minden ok. Ezután rákszűrés történt,P2 ,normál lett az eredmény. Decemberben spirál cserém volt. Januárban elmentem ellenőriztetni(de amíg ez nem történt meg, a terhességtől félve kétszer használtunk a férjemmel Pharmatex hüvelykúpot melyek után elég erős égető érzést éreztem). A spirállal minden rendben volt,de az orvos felborult ph-t (7-es) mondott és bakteriális vagy gombás ferőzésre utaló jeleket továbbá méhszájsebet látott-egyébként semmi panaszom nem volt ezért meg is lepődtem ...Érdekesnek találom a sebet is pl a spirál cserénél nem vett észre ilyet a másik orvos. Akkor kaptam Fluomizint és vett le kente mintát. Februárban mentem vissza ellenőrzésre,akkor azt mondta még mindig nem stimmel és kb 20 cm-es a méhszájseb ,a tenyésztés eredménye vegyes baktérium és laphámsejt. Erre írt fel Macmiror-t(a kúra lejártával kontroll és ha úgy van,méhszájseb fagysztást javasolt) ,de közben megvolt a menstruációm és az erős vérzésre plusz utazunk el a férjemmel egy "fontos" nyaralásra,a menstruáció kitolására elkezdtem használni Nuvaringet.Most teljesen tanácsatalan vagyok,a Nuvaring állandóan csúszkál egyszerűen nem tudom rendesen a helyére tolni,ezáltal irritál is.Közben aggódom a méhszájseb miatt,nem tudom el e kezdjem használni a hüvelykúpot,amely pont az utazás első napjával érne véget(a 12 napos kezelés).Legszívesebben a Nuvaringet is kivenném,de akkor meg idő elött megjönne a mensim és gyakorlatilag 7.-e óta vérzek.A férjemnek egyébként semmi tünete nincs,nekem a gyűrű miatt a zavaró érzés.Eléggé kilátástalannak érzem a helyzetem...Kérem szíves véleményét,tanácsát! Köszönöm,Réka

        Dr. Pétervári László válasza a Egyéb témában

        A méhszáj,hüvely gyulladásának kezelése mindenképpen szükséges a panaszok miatt.Erre szájon át szedhető gyógyszerek állnak rendelkezésre,a helyi kezelés mellett. A méhszáj seb ha a rákszűrés,citológiai kenet vizsgálat normális eredményt mutatott,nem kóros,akkor beavatkozást nem indokol feltétlenül. Fogamzásgátló készítmények számosan állnak rendelkezésre,ha a jelenleg alkalmazott hüvely gyűrű nem megfelelő,más módszer alkalmazását kell választani. Keressen fel nőgyógyászati szakrendelést,panaszaira megoldást kaphat.


        Kérdés: 2020. február 20., 12:44; Megválaszolva: 2020. február 20., 22:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: