• Clostilbegyt?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Dr. Pétervári László! 39 éves nő vagyok, a párommal 7 hónapja próbálkozunk, eddig nem sikerült teherbe esnem. Előzményeim: 10 éve a hormonszinjeim felborulása miatt (sok prolaktin, tesztoszteron, kevés ösztrogén a ciklus közepén) Prednizolont és Bromocriptint kellett szednem kb 1 évig. Akkor helyreálltak a szintek, más tünetem nem volt, utána ez a probléma nem jelentkezett. 1 éve a bal oldalon petefészek gyulladásom volt, melyre 2 kör Dalacint kellett beszednem. Utána még hosszú hónapokig fájt a bal petefészkem, de hüvelyi ultrahang nem mutatott ki problémát. A petefészek gyulladás után a ciklusom rövidült kb. 2 nappal és azóta is rövidebb, de szabályos. 2019 decemberében elmentem egy ciklus eleji és végi hormon vizsgálatra, ott minden a határértéken belül volt, nem volt elétérés.   Ciklus 3. nap: AMH: 2,2 / TSH:1,2 / FSH: 7,8 / LH: 4,7 / Prolaktin 7,4 / Ösztradiol: 131 / Tesztoszteron: 0,55 Cikuls 20. napi progeszteron 49.   Jelenleg panaszom nincs.   Érdeklődni szeretnék, hogy mit javasol. Felmerült korábban, hogy clostilbegyt-et próbáljam meg 3 hónapig szedni. Próbáljam-e meg még ezt a 3 hónapos  clostilbegyt-es gyógyszeres kezelést, vagy ezt nem javasolja és rögtön menjek meddőségi központba? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Pétervári László válasza a Egyéb témában

        A leírt hormon labor alapján van peteérése.Ez alapján terhesség lehetséges. Ezt követően a petesejt és hímivarsejt találkozásának lehetőségét kellene kivizsgálni. Ez a partner andrológiai,férfi termékenyítő képesség vizsgálatát jelenti ,és úgynevezett petevezető átjárhatósági vizsgálatot,ez lehet röntgen vizsgálat vagy hastükrözés. Ezek birtokában mérlegelendő a további teendő,Meddőségi Központ felkeresése.


        Kérdés: 2020. január 28., 09:33; Megválaszolva: 2020. január 28., 20:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.