• Hurut vagy ibs

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr. múlt héten írtam. lehet hurut lehet ibs. Továbbra is eléggé görcsül az alhasam. Csípőm és a derekam is fáj. Lassan 2 hete. Ha hurut meddig kell kb a javulásra várnom? Ill Chronra vagy rákra ne gondoljak, vérvételem és székletem oké lett. Melyik az a fizetős székletvizsgálat ahol 90%osan kizárhatóak a gyulladások.Mert egyszer nekem ilyet csináltak. Esetleg egy olyanra még elmennék. Ha segítene ennek a nevében, megköszönném, Probiotikumot elkezdtem szedni. (aludni tudok, fürdővízben nagyon jó, melegre is jó, nem vérzek és nem hányok) köszönettel: Nyírán Eszter

        Dr. Plósz János válasza a ibs témában

        Calprotectin szint meghatározás a gyulladásra utaló marker. Addig a probiotikum illetve tüneti szerek (Duspatalin, Meteospasmyl, Otilonium) segíthetnek.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. december 09., 15:13; Megválaszolva: 2019. december 09., 18:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Helicobacter pylori (kifújásos teszt eredménye) terápia gyógyszereiként az alábbiakat írta fel számomra az orvos: Doxycyclin 2x200 mg 10 napig, Ulcamed 2x2, Supplin 2x500 mg 10 napig, Emosul 2x40 mg 14 napig, Enterol. (2009-ben...
        Udvozlom, reflux es epes reflixom van. Tobbszor irtam. Most rettentoen nyom a mellkasom napot ota es fel vagyok fujodva es ettol aludni sem birok. Haziorvos motidint irt,hasmenesem lett. Laktoz erzekeny vagyok,igy a gyogyszereknek ez is fontos. Graviscot...