• Hosszasan húzódó hasmenés(ennek következtében végbél repedés)

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Augusztusban egy bőrgyógyászati probléma miatt(értágulatos rosacea) bőrgyógyászati kivizsgáláson jártam,ahol ennek kapcsán elküldtek helicobacter kilégzés tesztre,ami pozitív lett. Eradikációs kezelés történt,ami ki is írtotta a helicobactert. Sajnos az antibiotikumos kezelés után nem sokkal hasmenés jelentkezett. Az eradikáció augusztusban történt,most november van és még mindig nem jött teljesen helyre a gyomrom. Voltak jobb,és rosszabb időszakok,amikor a hasmenés elmúlni látszott de utána vissza jött mindig. Szeptember elején ahogy jelentkezett a hasmenéses panasz felkerestem egy gasztroenterologust,aki azt mondta, hogy elfognak múlni előbb-utóbb a hasmenéses tüneteim. Illetve jártam háziorvosnál is. Akkor próbálkoztunk hasfogóval(szabadforgalomban lévővel,és nem szabadforgalomban lévővel egyaránt)de csak ideiglenes megoldást hozott.Most egy héttel ezelőtt iszonyú fájdalmaim voltak székletürítésnél,és után.Sajnos annyira,hogy a mindennapi teendőimet sem tudtam elvégezni,mert sokszor olyan sokáig tartott a fájdalom. Újra felkerestem a gasztroenterologust,aki kolonoszkópiás végbél vizsgálatot javasolt. A vizsgálat meg is történt rákövetkező héten,ami kimutatta,hogy az anusgyűrűn mélyebb fissura van, a receptum ép. Kétféle kúpot kaptam rá. A javulást úgy érzem,hogy nagyban megnehezíti a hasmenés meglete,hiszen van,hogy naponta hatszor kell WC-re mennem. A székletembe találtam néha vért is(mostanában) illetve nyákot is. Illetve az elmúlt 2hétben(mióta a fájdalom fennáll) fogytam is pár kgot.Az étkezésre teljesen odafigyelek,igyekszem mindent kerülni ami nagyon serkentené az emésztést. Csak vizet és kamillateát iszom. Mindenféle tejes,szénsavas,cukros dolgot kerülök mióta jelentkeztek a fájdalmak.Szedtem probiotikumot még szeptemberben egy kúrát.Minden információt elmondtam a gasztroenterologusnak mégsem küldött további vizsgálatokra. Az antibiotikum szedése előtt semmilyen emésztési problémám nem volt,rendszeres volt a székletem. A kérdésem az lenne,hogy Ön szerint milyen vizsgálatokra lehetne még szükség? Illetve,hogy lehet-e ez a hasmenés ennyire hosszan tartó az antibiotikumtól? Tönkre tehette-e ennyire a bélbolyhokat? Vagy inkább már más problémára kellene gondolni? Hálás köszönettel!

        Dr. Plósz János válasza a fissura témában

        A hasmenés valóban lehet az antibiotikus kúra következménye, maradványa. Érdemes pre- és probiotikumok használatával próbálkozni (pl. Bonolact Regeneral), ha nem alakul, széklettenyésztés végeztetni. A Rectogesic kenőcs segíthet a berepedés gyógyításában.


        Kérdés: 2019. november 06., 12:43; Megválaszolva: 2019. november 06., 14:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.