• Hátprobléma - gerincsérv?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! Az alábbiakban szeretném a véleményét kérni. Korábban már tapasztaltam, hogy az ágy matracának keménysége nem megfelelő, mivel ébredéskor volt, hogy fájt a hátam - egy új matrac vásárlása megoldotta a problémát. Néhány napja viszont azt tapasztalom, hogy éjszaka a hátból (a hát "közép" részéről, a gerincoszlop vonalából) a jobb bordaív alatti részbe (illetve a gyomorszájba) sugárzik a fájdalom, egyedül háton fekve volt elviselhető az éjszaka (a bordaív alatt, illetve a háti résznél olyan érzés volt időnként, mintha helyi izomrándulások/görcsök lennének). Voltam a jobb oldali bordaív alatti fájdalom miatt hasi és kismedencei ultrahangon, de nem találtak szerencsére semmi problémát. (Egyelőre) éjszaka, fekvő állapotban jelentkezik a tünet. Szeretném megkérdezni, hogy ennyi információ alapján a Doktornő mit tudna javasolni? Egy évig súlyzós- és saját testsúlyos gyakorlatokat végeztem, de már abbahagytam. Ülő munkát (monitor előtti) végzek. Köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Péter

        Dr. Bálint Anita válasza a Hátprobléma - gerincsérv? témában

        Tisztelt Uram! Kedves Péter, Legelsőnek keresse fel háziorvosát, aki laborbeutalóval és háti gerinc RTG beutalóval el tudja látni. Amennyiben a leleteken nagy eltérés nem igazolódik háziorvosa tudja továbbutalni vagy ön is kérhet beutalót reumatológiára, vagy neurológiára- ők tudnak fizioterápiás kezeléseket kiírni. (Sok helyen háziorvos is tud fizioterápiás kezeléseket elrendelni, és ilyenkor a szakrendelő kiküszöbölhető) Amennyiben a várakozási idő szakrendelésre túl sok, úgy lehetséges gyógytornász magánrendelés felkeresése; aktív sportos életmódot folytató betegeknél megjelenő mozgásszervi panaszok sok esetben leggyorsabban gyógytornász segítségével oldhatóak meg. Gerincsérv fennállását leggyakrabban CT vizsgálattal- nyaki szakaszon MR vizsgálattal lehet diagnosztizálni, de ezeknek a vizsgálatoknak az elrendelése szakorvosi hatáskör. Remélem segítettem. További kérdésekkel keressen bizalommal.


        Kérdés: 2019. szeptember 28., 07:25; Megválaszolva: 2019. október 07., 18:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: