• B12 vitamin

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Jó napot !Az lenne a kérdésem hogy már 5 éve küzdök mindenféle problémával :szédülés ,hasfájas,itt zsibbad ott zsibbad ,fejfájás es még jópár tünet váltakozva .Voltam már mindenfele orvosnál és mind negatív lett.Aztan hallottam olyanról hogy ez lehet mind b12 hiány miatt és megnezettem nekem hogy áll és először 170 pmol/l volt ,írattam injekciót két dobozzal ami 300pmol/t tartalmazott ,hónapokig szedtem száj spraybe,rágótablettába és kb eltelt 7-8 hónap megint megnezettem és most is csak 280 pmol/L -re ment fel .Az a kérdés ilyenkor mi lenne a teendő ?

        Dr. Szanyi Andrea válasza a B12 szint témában

        Kedves Kérdező! A másodszorra mért B12 szint már a normál tartományba esik. Nem említi, hogy a B12 injekciók hatására csökkent-e a zsibbadásos panasza. Az alacsonyabb B12 szint oka nem derült ki, amennyiben a későbbiekben is észleli, hogy alacsonyabb az értéke és e mellett még a vérképe is B12 hiányra utal, akkor az ok kiderítésére további vizsgálatok jöhetnek szóba, melyet beszéljen meg kezelőorvosával.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2019. augusztus 29., 17:31; Megválaszolva: 2019. szeptember 01., 21:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: