• Refluxos lennék?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr!19 éves nő vagyok. Panaszaim körülbelül egy hónapja kezdődtek, amikor a menzeszem kimaradt. (most rendesen megjött). Azt vettem észre, hogy nem kívánok annyit enni, amennyit eddig, és ha ettem valamit, úgy éreztem, hogy fájnak a beleim, és nem kívántam az ennivalót, de azért ettem, mert így is sovány testalkatú vagyok. (Mindig sovány voltam,az elmúlt évben sikerült híznom kb. 5 kilót.) Ezek a tüntetek felhagytak egy darabig. Most a napokban pedig ismét felerősödtek (nem tudom,hogy a menzesz befolyásolja-e). Ugyan úgy nem kívánok semmit, mintha a beleim fájnának, néha szorít a mellkasom. A kérdésem az lenne, hogy ezek a tünetek refluxra utalnak vagy esetleg más gasztroenterológiai problémához? válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Reflux betegség okozhat mellkasi panaszt, esetleg étvágytalanságot is. Azonban "bélfájdalmat" nem, szóval ha nem gyomor eredetű a probléma és visszatér, akkor további gastroenterológiai kivizsgálás indolkolt.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. július 11., 13:08; Megválaszolva: 2019. július 11., 21:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: