• Véres széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék tanácsot kérni Öntől. Valamelyik nap feketés volt a székletem a wc papiron egy kisebb vér, de azóta normális állagú és szinű és nincs vér. Más tünet nem volt. Kérdésem az lenne, hogy ha ez gyomorvérzés vagy gyomorfekély akkor minden székelésnél fekete a székletvagy változhat. Aranyeres problémáim vannak. Köszönöm szépen a választ.

        Dr. Plósz János válasza a véres széklet témában

        A gyomor területéről származó vérzés típusosan kenőcsös koromfekete székletet eredményez, mely addig van jelen, amíg a vérzés tart. A wc-papíron észlelt vér jó eséllyel az aranyerekből származik.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. március 16., 09:17; Megválaszolva: 2019. március 16., 09:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: