• Hcg - fűrészpálma

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktor Úr! Az elmúlt 2-3 hétben hányingerem volt (nem csak reggel), előtte pedig túlzott étvágyam. Emiatt terhességre gondoltam. A teszt két alkalommal is negatív lett. Szedek fűrészpálma tablettát, ez esetleg befolyásolhatta az eredményt, úgy értem a fűrészpálma hatással van a hcg szintre? Mi befolyásolhatja? A teszt 100% biztos eredményt ad? A menstruációm 3 napról 2-re csökkent. Ez normális vagy el kell mennem emiatt nőgyógyászhoz? Köszönöm.

        Dr. Pétervári László válasza a Egyéb témában

        A terhességi hányinger és hányás, vagy "reggeli betegség" a várandós nők legalább kétharmadát érintő kellemetlen kísérőjelensége a terhesség első három hónapjában. A várandóságra a reggeli hányinger és hányás a jellemző,a memnstruáció elmaradása után. A terhesség legismertebb jelei: gyengeség, fáradékonyság, szédülés, hányinger, hányás. Valamennyi terhességi teszt ugyanúgy működik, közel azonos biztonsággal mutatja ki a terhességet. A különbség abban rejlik, hogy vannak szuperérzékeny tesztek, amik nagyon alacsony (25 vagy akár 10 IU/l) terhességi hormon szintet is kimutatnak. Minél érzékenyebb a teszt, annál hamarabb elvégezhető, és annál hamarabb kapunk választ a kérdésre. Az alkalmazott készítmény nem befolyásolja.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 08., 23:58; Megválaszolva: 2019. március 09., 20:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: