• Heves szívdobogás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr/nő! Körülbelül 2 hónapja kezdődött minden, egy reggeliző helyen hirtelen rosszul lettem, hőhullámok, hányinger, heves szívdobogás jelentkezett. Ez néhány alkalommal megismétlődött, illetve a heves szívdobogás szinte állandó tünetként jelen van az életemben, van, amikor elviselhető mértékű, máskor úgy érzem, mentem meghalok. Enni sem igazán tudok normálisan, folyton össze van szűkülve a gyomrom, hányingerem, gyomorégésem van, már mindenki észrevette, mennyit fogytam. Voltam kardiologusnal, mindent rendben talált a szerinte is magas, sokszor 80 és 100 közötti pulzusomon kívül. Vérszegénység és pajzsmirigy vizsgálat során is mindent rendben találtak, az orvosok szerint egyéb testi eredetű probléma nem jöhet szóba, pulzuscsökkentő gyógyszert kaptam (csak végső esetben szedem be), illetve jógát, autogén tréninget javasoltak. Miközben igyekszem elfogadni, hogy pusztán pszichések a tüneteim, és megkezdtem az erre vonatkozó kezeléseket, szeretném tudni, hogy tényleg nem lehet más betegség tünete az, amit leírtam? Valamilyen gyomor eredetű baj esetleg? Az ismerősök/rokonok persze már mindenfélével diagnosztizáltak, pánik betegségtől kezdve addig, hogy ha újra ennék húst (kb. 3 éve vegetáriánus vagyok), jobban lennék... Már félek nyilvános helyen enni, vagy elmenni egy előadásra, koncertre, mert félek, hogy rosszul leszek, eléggé beszűkült így az életem, de még itthoni főzés közben is le kell ülnöm fél percenként, olyan hamar kifáradok. Kérem, segítsen!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a fáradtság témában

        Kedves Kérdező! A leírtak alapján a tünetek pszichés betegségnek valóban megfelelnek, de a beteg vizsgálata és az eddigi leletek ismerete nélkül ez csak feltételezés. Természetesen, ha hasi panasza van érdemes lehet ennek kivizsgálása is, de a tünetek pszichés eredetnek is megfelelhetnek. A húsfogyasztás illetve a vegetáriánus étrend a panaszait, tüneteit nem befolyásolják. Említi, hogy a megfelelő kezelést elkezdték, de konkrét gyógyszert, pszichiátriai konzultációt nem említ, így a további kimenetelről nem tudok véleményt mondani. Panaszaival, ha még nem történt volna meg, elsősorban pszichiáter szakorvost keressen fel.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 28., 16:34; Megválaszolva: 2018. december 31., 18:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: