• DIVERTICULITIS

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Üdv.Doktor úr! Okt.16. Részleges colonscópiát csináltak nálam és gyulladt babnyi diverticulomokat találtak a sigmában aznap elkezdtem szedni normixot amit befejeztem 10.21-re azóta a székletem normalizálódott elmúlt a hasmenés. (Ekkor írtam is önnek) Pontosan egy hónapra 11.16-án ismét volt egy teljes colonoscópia minek eredménye: Belső gyulladt II.st. nodusok, sigmában babnyi diverticulomok vannak, colon nykh. coecumot bezárólag ép. Az lenne a kérdésem hogy a mai nap úgy néz ki hogy megint vissza jött a (12.09-én) gyulladás (3db székelés de nem víz állagú ill. enyhe alhasi görcsök székelés előtt). A vizsgáló orvos azt mondta hogy ha újra vissza jönne akkor felírja a normixot ismét. -Az a kérdésem hogy ilyen gyakran vissza jöhet a gyulladás? -A gyógyszert (normix) lehet ilyen gyakran szedni (2 havonta) -Meddig lehet szedni ilyen formában? -Mikor kell ismét colonoscópiát ismételni? -Nem válik rosszindulatúvá ilyen formában?

        Dr. Plósz János válasza a diverticulosis témában

        A végről kezdeném: nem válik rosszindulatúvá. A colonoscopiát nem kell ismételni a diverticulosis miatt. A Normix szedhető gyakran és tartósan is. Sajnos az, hogy milyen gyakran és milyen intenzitással jelentkezik a gyulladás előre nem jósolható meg, de a második súlyosabb aktivitást követően érdemes lehet mérlegelni az adott bélszakasz tervezett, sebészeti eltávolítását.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 09., 12:50; Megválaszolva: 2018. december 09., 15:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: