DIVERTICULITIS

Üdv.Doktor úr! Okt.16. Részleges colonscópiát csináltak nálam és gyulladt babnyi diverticulomokat találtak a sigmában aznap elkezdtem szedni normixot amit befejeztem 10.21-re azóta a székletem normalizálódott elmúlt a hasmenés. (Ekkor írtam is önnek) Pontosan egy hónapra 11.16-án ismét volt egy teljes colonoscópia minek eredménye: Belső gyulladt II.st. nodusok, sigmában babnyi diverticulomok vannak, colon nykh. coecumot bezárólag ép. Az lenne a kérdésem hogy a mai nap úgy néz ki hogy megint vissza jött a (12.09-én) gyulladás (3db székelés de nem víz állagú ill. enyhe alhasi görcsök székelés előtt) . A vizsgáló orvos azt mondta hogy ha újra vissza jönne akkor felírja a normixot ismét. -Az a kérdésem hogy ilyen gyakran vissza jöhet a gyulladás? -A gyógyszert (normix) lehet ilyen gyakran szedni (2 havonta) -Meddig lehet szedni ilyen formában? -Mikor kell ismét colonoscópiát ismételni? -Nem válik rosszindulatúvá ilyen formában?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza diverticulosis témában

A végről kezdeném: nem válik rosszindulatúvá. A colonoscopiát nem kell ismételni a diverticulosis miatt. A Normix szedhető gyakran és tartósan is. Sajnos az, hogy milyen gyakran és milyen intenzitással jelentkezik a gyulladás előre nem jósolható meg, de a második súlyosabb aktivitást követően érdemes lehet mérlegelni az adott bélszakasz tervezett, sebészeti eltávolítását.

Kérdés: 2018. december 09., 12:50; Megválaszolva: 2018. december 09., 15:12
Kérdések és válaszok: Egyéb
Szív, gyomor vagy egyéb probléma ?
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! 54 éves, átlagos férfi vagyok. Már több mint 10 éve előfordul, hogy időnként a jobb bordaívem alól egy pontból...
Zsibbad mindkét lábam, mi lehet az...
Tüdő Ct Eredmény
Vèrkèpem elemzese
PostCovid véreredmény eltérés