• Prolaktin és progeszteron

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr! Kb. két éve nőgyógyászati problémáim vannak (pecsételés, fájó és feszülő mell stb.). Júniusban, a ciklus 3. napján voltam vérvételen prolaktin és progeszteron szintet méretni, melynek eredménye: progeszteron 0,875 nmol/l (ref. 1-3,8 nmol/l), prolaktin 941 mIU/l (ref. 40-530 mIU/l). Elküldtek sella MRI-re, ahol 2-3 mm-es adenomát állapítottak meg. Bromocriptin szedését írták elő. Most kedden voltam az egy havi kontroll vérvételen, mely pont a ciklusom 24. napján volt, így mérettem prolaktin mellett progeszteront is (utóbbi jobban idegesített). Eredmény: progeszteron 12,8 nmol/l (4,025 ng/ml) (ref. értéket nem írtak...), prolaktin 18,5 ng/ml (ref. 4,79-23,30 ng/l). A prolaktin szint a fentiek értelmében rendeződött, de a progeszteron megítélésem szerint alacsony. A progeszteron növelésére milyen lehetőségek vannak (gyógyszer?). Lehet-e ilyen progeszteron érték mellett gyereket vállalni? Válaszát és segítőkészségét előre is hálásan köszönöm.

        Dr. Pétervári László válasza a Egyéb témában

        A progeszteron hormon vizsgálatát a menstruációs ciklus 20-23.napján kell végezni,mivel a peteérés a ciklus közepén történik.Így,hogy van-e peteérés azt akkor vett vér vizsgálatából lehet megmondani. Az itt leírt progeszteron érték,a ciklus 24. napján arra utal,hogy nincs peteérése.Így a fogamzás sem lehetséges.Gyógyszeres kezelésre van szükség. Keressen fel nőgyógyászati szakrendelést.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 06., 08:30; Megválaszolva: 2018. december 06., 21:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Úr! 8 éve olyan munkahelyen dolgozom,ahol festék van (általában nem érintkezem vele közvetlenül). Így minden évben teljes vérkép kell az üzemorvosi vizsgálatkor. Rólam minden évben megállapítják,hogy alkoholista vagyok....
        Tisztelt Doktor Úr! Mostanában izomfájdalmak szemszárazság és egy jelentéktelenebb izületi panasz miatt Sjörgen szindróma irányába vizsgálnak még nincsenek eredmények, de azt elfelejtettem mondani az immunologián hogy kb 3-4 hete minden...
        Tisztelt Doktor Úr!Panaszaim 4 hónapja kezdődtek.Fogorvosnál voltam,rá 3 napra égett a nyelvem ez egyik oldalon.Ez 1 hónapig tartott.Közben 1 hétig keserű szájízem volt.Eötte sok fájdalomcsillapított szedtem.A nyelvem már nem ég,de a torkom...
        Tisztelt Doktor Úr! Hasi panaszaim kb. 2 éve kezdődtek, miután végigszedtem egy felírt antibiotikumot (Suprax). Ezután nem sokkal jelentkeztek a tünetek: napközben puffadás, alhasi fájdalom, többszöri hasmenés. Elkezdtem szedni probiotikumokat...
        Üdvözlöm! Az elmúlt pár napban nagyon ég az arcom és ilyenkor nagyon piros lesz. A vérnyomásomat meg mértem és jó. Feltűnően ideges vagyok mostanában. Még nem diagnosztizált reflux gyanú áll fent.
        Tisztelt Doktornő/Úr! A problémám a következő. 8 hónapja szenvedek evést követő gyomorfájdalomtól. A gyomortükrözésem eredménye, reflux, idült gasztritisz, HP pozitivitás. A második eradikáció sikerességét követően folyamatos...
        Tisztelt Doktor Úr! Két hónapig használtam a Nuvaring hüvelygyűrűt de párommal megbeszéltük szeretnénk babát. Januárban használtam utoljára igy utolsó menzeszem 01.08-an jött meg. Eddig általában 26 naposak voltak a ciklusaim a gyűrű...
        Tisztelt Doktor Úr! Az a nagy problémám, hogy gyerekkorom óta székrekedéssel küzdök. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e a széklet órákig olyan bűzös, hogy nehezen lehet megközelíteni utánam az illemhelyet? Legalábbis a férjem szerint. Én...
        Tisztelt Doktor Úr/nő. Az lenne a kérdésem,hogy a labor eredményem magasabb monocyta számot mutatott ki.10,50%-ot. Minden más eredményem a normál tartományba esik. Epilepsziás beteg vagyok. A háziorvosom is megnézte a leleteket,,de nem mondott...
        Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem,hogy ha valaki teherbe esik hol helyezkedik el a méhszáj? Lett egy nagyon halvány pozitív eredményem a nem várt menzeszem előtt egy nappal. Méhszájam nagyon fent helyezkedik el,szinte elérhetetlen és...