• gyermektervezés

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! Szeptember 11-ei laborvizsgálaton 6, 78 mIU/l TSH szintet mértek nálam, vélhetően a jódtartalmú babatervezés vitamin (Femibion) használatának köszönhetően. Két hét múlva az eredmény kézhez vételekor abbahagytam a babavitamin szedését, másfél hét múlva a kezelőorvosom megemelte a Letrox tabletta adagot (naponként váltva 25 és 50 mikrogrammról 50 és 75 mikrogrammra lett emelve a napi adag) és mondta, hogy nyugodtan folytassam a jódtartalmú babavitamin szedését. Laborvizsgálatra november közepén megyek újra. Az lenne a kérdésem, hogy addig érdemes-e a babaprojekttel próbálkozni, ezzel veszélyeztetjük-e az esetlegesen addig megfoganó baba egészségét, tehát ha megfogan, mennyire jól és biztosan lehet kezelni, hogy a magas TSH-szint okán ne legyen károsodása. Vagy ez egy magas kockázat. Köszönettel!

        Dr. Pétervári László válasza a Egyéb témában

        A baba tervezéssel lehet próbálkozni. A baba egészségére nem jelent magas kockázatot, az alkalmazott készítmény a terhesség alatt is szedhető. A pajzsmirigy kezelése a peteérés szempontjából is jelentőséggel bír. Rendelkezésre áll jód mentes terhes vitamin készítmény is.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 23., 19:51; Megválaszolva: 2018. október 23., 21:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: