• Diverticulitis

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Üdvözlöm.Doktor úr! -Tegnap voltam colonoscopián enyhe véres széklet miatt és ez a eredemény született: Rectum ép a sigma hyperaemiás gyulladt babnyi diverticulomok láthatóak átfúródás vagy tályog nélkül. -Az lenne a kérdésem hogy ez az elváltozás el rákosodhat-e ill. ma reggel normális volt a székletem de mégis észre vehető volt benne pici 1mm vér csíkok hogy ez gyulladás miatt van még? -Székrekedésem nincs és miért alakulhatott ki 40 éves korban? -Volt már köldök sérvem, herevisszér sérv, ill. szokott lenni aranyerem. Kapott gyógyszer normix 200 mg. -Mikor kell a vizsgálatot meg ismételni?

        Dr. Plósz János válasza a diverticulosis témában

        A diverticulumok nem emelik a rosszindulatú folyamat kialakulásának veszélyét. A többszöri sérv és a diverticulosis hátterében is veleszületett kötőszöveti gyengeség állhat, a vérzés a vizsgálat okozta nyálkahártya irritáció vagy a gyulladás eredménye lehet. A vizsgálatot ismételni nem szükséges (vastagbélrák-szűrés 5 évente indokolt).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 17., 07:18; Megválaszolva: 2018. október 17., 18:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: