Véraláfutás és légszomj

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Körülbelül 2 éve jelentkeztek először a tüneteim, és azóta is időközönként előjönnek. Általában különböző méretű, de olykor hatalmas, tenyérnyi nagyságú véraláfutások jelennek meg leginkább a bal lábamon. Nem ütöm be, csak viszketést éreztem néha a bőr felületén. Csúnya, majdnem fekete színűek, és nagyon lassan szívódnak fel (1-1, 5 hét) . Rendszeres véradó vagyok. Az elmúlt fél évben erős légszomjam volt, pánikbetegségre fogtam. De mostmár kezdek aggódni, hogy a véraláfutásoknak talán köze lehet a légszomjhoz. Kérem segítsen, mi lehet a baj? Illetve milyen orvost tudnék ez ügyben felkeresni? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza légszomj témában

Kedves Kérdező!

A véraláfutások és a korábbi légszomj között nem látok összefüggést. Javasolnám, hogy csináltasson vérkép vizsgálatot (trombocita, INR) , mellyel az esetleges véralvadási zavar kimutatható. Ezeket a vizsgálatokat a háziorvosa kérheti, esetleges kóros eredmények esetén hematológiai konzultáció javasolt.

Kérdés: 2018. február 09., 10:34; Megválaszolva: 2018. február 11., 21:59
Kérdések és válaszok: Egyéb
Asztma vagy más?
Tisztelt Doktornő! K.b.: másfél hónapja légszomjam, van. Olyan érzés mintha belégzéskor nem telítődne a tüdőm teljesen levegővel és ezért...
Kínzó légszomj
Üdvözlöm, kedves Doktornő! Számomra nagyon kellemetlen tünet kínoz,, bár lehet, hogy én vagyok türelmetlen. Legalább egy hete kezdődött, hogy...
Kérdés
Az utóbbi napokban (olyan egy hete) folyamatosan nehézlégzésre panaszkodom, egy levegővételnél nem kapok annyi levegőt amennyit kéne, ez miatt...
Légszomj
Tisztel Doktor Úr/Nő! Akinek légszomja van, nehezen kap levegőt, annak feltétlenül kéknek kell lennie a szájának/bőrének/körmeinek? A légszomj...
Légszomj
A légszomj oka ismsretlen.Jártam: Cardiológián, tüdővizsgálaton, ideggyógyászaton, urológián, pajzsmirígyvizsgálaton, allergia vizsgálaton az...