Koponya ct eredmény

Jó napot kívánok. Friss koponya ct.n vagyok túl. Eredmény.: -A hátsó scala szabad. A IV.kamra kozepallasu, normál tágassagu. A supratentorialis kamerarendszer nem tág. A kozepvonal a helyén van. Az agyálomanyban vérzés vagy más kóros denzitáseltérés nem látható. A sulcusok megtartottak, a külső liquortér nem tág. A koponya boltozat csontjain fractura nem látott. Az agyálomanyban kóros nem látható. Ilyen eredmény mellett van esély stroke vagy agyvérzésre? (Sokszor zsibbad a bal kezem, bal lábam, bal arcom, ezért kérdezem) Köszönöm válaszát.

Dr. Kerekes Éva válasza zsibbadás témában

Tisztelt Érdeklődő! Egy 30 éves nőnél csak akkor van esélye a stroke-nak, ha dohányzik és fogamzásgátlót szed. A stroke rizikófaktorai: magas vérnyomás, cukorbetegség, dohányzás, családi hajlam trombózisra, hormontartalmú készítmény szedése. A betegség jellemzően 60éve feletti korosztályt érinti. A koponya Ct elvégzése nem csökkenti a stroke veszélyeit. Az, hogy ma negatív, önmagában nem jelenzti azt, hogy holnap nem bénul le valaki. Ha a fent felsorolt trizikófaktorai nincsenek, akkol még 30 évig igen kevés esélye van a stroke-ra. A végtagzsibbadás mögött gyakran gerincelváltozások állnak. Panaszmentességet kívánok!

Megválaszolva: 2017. december 15.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Féloldali zsiborgás
Tisztelt Dr. Nő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, terhességem alatt jelentkezett elősször a bal arconban ilyen enyhe zsiborgó érzés mintha mászkálnának valamik...
Karzsibbadás
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2 hónapja tartó éjszakai/hajnali kétoldali karzsibbadás kapcsán írtam Önnek korábban is. Most ismét szeretnék tanácsot kérni. Elég...
Sclerosis Multiplex?
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 3 hónapja jelentkezett bizonyos időközönként egyoldali (bal) fülcsengés, pontosabban egy nagyon halk folyamatos sípolás, ami aztán...
Visszatérő Kézfej zsibbadás
Kedves Doktor Úr! Korábban már fennállt ez a problémám, de egy időre kezelés nélkül megoldódott, most azonban ismét visszatért. Hirtelen, egyik percről a...
Libabőr a combon
Három hete egy adott ponton elkezd libabőrözni a jobb combom külső fele, egy olyan kb. tenyérnyi területen. Nem zsibbad a combom, nem gyengül el, olyan,...
Zsibbadás és szédülés
Kedves Doktor Úr! Olyan problémával fordulnék ön felé, hogy körülbelül egy hete, elzsibbadt a bal kisujjam, majd tovább az ujjaim, aztán a jobb kezemen...