Menstruáció megszüntetése

Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg a Taisa nevű fogamzásgátlót szedem ahogy kell, 3 hétig, aztán egy hét szünetet tartok. Az lenne a kérdésem, hogy ha nem tartanék szünetet, akkor lenne-e valamilyen negatív következménye az egészségemre? A múltkor volt egy alkalommal, hogy két levéllel szedtem be egymás után szünet nélkül, mert az egyik szemet kicsit később vettem be, és a tájékoztató ezt a megoldást javasolta. Így nem is volt vérzésem 6 hétig. Ha ezt hosszabb távon csinálnám, mondjuk félévig, és csak akkor tartanék szünetet, akkor lenne valamilyen káros hatása? És ha csak negyedévig csinálnám? Ha ennél a gyógyszernél nem ajánlott, van-e másik, amelyiknél kevésbé problémás? 32 éves vagyok, nem akarok szülni (legalábbis belátható időn belül biztos nem) , és ha nem járna súlyos következményekkel, szeretném a menstruációk számát csökkenteni, a gyógyszerszünetek kiiktatásával. Ezen kívül van-e esetleg valamilyen egyéb megoldás, mit javasolna helyette? Köszönöm válaszát, Tisztelettel: Adrienn

Dr. Szalóczy Péter válasza menstruáció témában

Tisztelet Adrienn. Igen, vannak korszerű, három hónapos folyamatossággal is szedhető gyógyszerek, írassa fel nőgyógyásznál, de a "belátható időn belüli" szülés hátráltatást gondolja meg jól, jó volna az átlagos, optimális biológiai korban szülni, melyből lassan kifelé halad.

Kérdés: 2017. október 08., 18:25; Megválaszolva: 2017. október 09., 15:51
Kérdések és válaszok: Egyéb
Menstruáció hossza szülés után
Tisztelt Doktor Úr! 2, 5 hónapja szültem, de már két hónapja nem szoptatok, írtak fel nekem fogamzásgátlót. Kb 3 hete viszont kellett beszednem...
Endometriózis gyanúja
Tisztelt Doktor Úr! Remélem, tud egy kicsit segíteni. 6 évig szedtem fogamzásgátlót, majd 2012 elején abbahagytam, mélyvénás trombózis miatt....
Tünetek
Kedves Doktor úr/nő! Menstruációs zavaraim vannak, ez azt jelenti, hogy kb.2 hetente menstruálok, és nem van amikor sokkal tovább tart mint 5-8 nap...
Menstruáció 2.
Tisztelt Dr.Farkas Agnes! Koszonom a gyors a valaszt, es elnek a lehetoseggel melyet felajanlott, ha parszoban leirna angolul mit mondjak, az nagyon jo...
Lábon folt