Vaskos endometrium, késő menszesz

Üdvözlöm Doktor Úr! 30 éves leszek idén. Tavaly nyáron hagytam abba, közel tíz év után a fogamzásgátló szedését (Milligest) mert babát szeretnénk. Azóta egy menstruációm se maradt ki, 30-35 napos probléma mentes ciklusaim vannak. (egyéb nőgyógyászati problémám soha nem volt) Köztes vérzésem életemben először volt, március elején egy-másfél napos barnás. Előtte napokig intenzívebben éreztem görcsöket, szurkálást az alhasamban. Az orvos szerint akár pete érésem is lehetett. Idén, március 22-én jártam nőgyógyásznál aki mindent rendben talált és megállapította, hogy vaskos az endometrium. Azt mondta hogy ez jelentheti azt hogy 50% az esély a terhességre vagy 50% a közelgő menstruációra. Akkor már 4 napja késett. A kenet eredményét várom, de az UH-n mindent rendben talált. Most tartok a 10. napnál még mindig nem jött meg, két negatív teszten vagyok túl pár nap különbséggel. A melleim fájnak, duzzadtak, gyakran fázok, még melegben is, és nőtt az étvágyam is. Emellé alhasfeszülést érzek, mintha egy sávban lent egy "széles öv szorítana egy picit" állandó jelleggel. Négy hét múlva kell vissza mennem a kenet eredményért. Két negatív teszt ellenére is lehetek akár terhes? Vagy a vaskos endometrium ellenére lehet hogy egyszerűen csak kimaradt egy menszeszem? Vagy a hó eleji egy-másfél napos görcsölős időszak volt a korai menszesz? Aggódom, nem tudom mi lehet velem. A véleményére lennék kíváncsi, keressek e fel korábban egy nőgyógyászt, vagy várjam ki az április végi időpontot és picit nyugodjak meg?:) Válaszát előre is köszönöm. Melinda

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A leírtak nem utalnak terhességre.Inkább a peteérés hiánya miatt kialakult ösztrogén hormon túlsúlyra, mely okozza a tüneteit.

A ciklus rendezése, a peteérés gyógyszeres kezelése szükséges.

Nőgyógyászati vizsgálat, ultrahang vizsgálat és hormon labor vizsgálat után gyógyszeres kezelés jön szóba.

Keressen fel szakorvost.

Kérdés: 2016. március 30., 10:53 ;Megválaszolva: 2016. március 30., 22:48
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse