Szigmabél gondok 28 évesen? Nagyon aggódom

Tisztelt Doktornő! 28 éves kétgyermekes nő vagyok. 2 hónapja enyhe tompa alhasi nyomásérzésem kezdődött eleinte csak egy-egyszer felébredtem rá éjjel de nem mondanám fájdalmasnak. 4 alkalommal megjártam a nőgyógyászatot, háromszor ulrahangoztak, eltérés nem volt. Februárban a teljes vérkép összesen csak egy kis CRP emelkedést mutatott, de ez is csak 8, 4 lett. Három hete kezdett el a fájdalom a bal csípőárok fele kihúzódni, tehát már az alhas is és a sigmabél szakasz is fájni kezdett, szinte mindennap, de nem egésznap. Kétszer voltam vele sűrgősségin, a vérvétel egyik alkalommal sem mutatott sem CRP sem fehérvérsejt emelkedést. Ultrahangon első alkalommal epekő kivételével negatív, második alkalommal mérsékelt bélfalmegvastagodás szigma tájékon. Azt mondta az ügyeletes orvos hogy bélgyulladás, amit nem értettem, mert gyulladást a vérem nem mutatott. Normixot adott és Kliont, de ezt nem szedtem be (Kliont) szoptatás miatt. A fájdalmam mindennapos lett, napközben a szigmabél egy szakasza fáj (szúr-nyom-feszít) este-éjjel pedig az alhasam. Talán egy kicsit enyhül reggel, székelés után Székletem mindennap van, bár egyik nap lazább, krémesebb kupac szerű, másnap formáltabb valamivel, de székrekedésem szinte sosem volt. Hőm 36, 8-ig megy fel. Elmentem a héten egy neves gasztroenterológus professzorhoz, aki azt mondta, hogy bár hüvelyi szülésem volt 5 hónapja, lehet hogy mégiscsak összenövés miatt vagy divertikulumok miatt vannak a tüneteim, illetve hogy talán vegetatív diszfunkció. Azt mondta, nem ilyen a vastagbélrák. Bár ezt nem fejtette ki. Sosem voltam székrekedéses, sok gyümölcsöt-zöldséget eszek, mert szeretem és kb 2 litert iszok. A lazább széklet, mely nem hasmenéses, csak nem hengerformált, az egyébként rosszat jelent? Jövőhéten megyek kolonoszkópiára, de nagyon félek, és már szinte nem is tudok másra gondolni, minthogy a legrosszabb betegségem van. Fogyásom 3 hete indult, nagyjából egy ruhaméretet fogytam, a mérleg azonban csak 5 kg-ot mutat kevesebbnek.. Viszont az idegességtől nagyon keveset is ettem. Tudom, hogy nincs távdiagnózis, de elképzelhető e Ön szerint, hogy a divertikulumok ilyen hosszan fennálló panaszt okozzank gyulladás nélkül? Esetleg Colitis Ulcerosa crp emelkedés és hasmenés nélkül? A kezem is ekcémás egy kis részen. Vagy a mérsékelt bélfalvastagodás és a hosszú ideje fennálló panaszok nagy valószínűséggel rákos elfajulásra vezethetők vissza? Családban nem volt bélrákos, a nagymamámnak vettek ki 85 évesen két polipot a beléből. Köszönöm

Dr. Szigeti Nóra válasza diverticulosis témában

Kedves Kérdező!

A legvalószínűbb, hogy diverticulosisa van, a vastagbélrák nekem sem jutna eszembe. Vizelet vizsgálata - ha nem volt - mindenképp legyen, és a colonoscopia is feltétlenül fontos.

Kérdés: 2016. március 25., 12:09 ;Megválaszolva: 2016. március 26., 08:14
Kérdések és válaszok: Egyéb
Diverticulitis? ...vagy?
Évitizedes emésztési panaszok puffadás, és vastagbél problémák, ezidáig funkcionálisnak bizonyulól. Mostanában gyakran több székelés, nem mindig...
Diverticulum
Tisztelt Doktor Úr! Néhány hónapja derült ki, hogy a beleim tele vannak diverticulumokkal, erős vérzés után el kellett távolítani a vastagbél...
DIVERTICULITIS
Üdv.Doktor úr! Okt.16. Részleges colonscópiát csináltak nálam és gyulladt babnyi diverticulomokat találtak a sigmában aznap elkezdtem szedni...
Diverticulitis
Üdvözlöm.Doktor úr! -Tegnap voltam colonoscopián enyhe véres széklet miatt és ez a eredemény született: Rectum ép a sigma hyperaemiás gyulladt...
Divertikulózis
Tisztelt Doktor Úr! 15 évvel ezelőtt diagnosztizáltak először nálam a vastagbélben divertikulumokat.ezt követően évente fokozatosan egyre...