megtarthatom?

Tisztelt Doktor Úr! Lenne egy olyan problémám, hogy 10 hetes terhes vagyok és minden nap vérezgetek van mikor kicsit van mikor jobban. A vizsgálaton azt írták enyhén nyitott a méhszájam. Az embrió él, és rendben van a szívhangja is. Az lenne a kérdésem, hogy gondolkoztam azon, hogy elvetessem vagy sem, mert félek, hogy betegnek születik vagy a nyitott méhszájam miatt idő előtt születik jóval. Bár nem vagyok híve az abortusznak és szeretném megtartani, de félek, hogy valami nagy baj lesz és nem lesz egészséges. Vigyázok a higiéniára nem fürdök ülő vízben, párommal nem közösültem az utóbbi 3 hétben már, de voltunk együtt előtte és akkor is vérezgettem. Ön szerint érdemes lenne megtartanom, lehet túlságosan is félek és nem kellene? Ő a 3. gyermekem lenne az első 2vel ilyen nem volt a második császárral jött a világra, de elég kövér is volt mert cukros is vagyok. A párom nagyon szeretné ha megtartanám mert neki az első gyermeke lenne, de nem tudom mitévő legyen mert az a rossz érzés gyötör, hogy már most beteg lehet a baba, később meg már nem tudom elvetetni és betegen születik. A párom szerint csak túl reagálom a helyzetet mert feszült és stresszes vagyok. Ön szerint? 26 éves anyuka

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A terhesség bármely szakában jelentkező vérzés esetén, legyen az pecsételő, barnás-rózsaszínes, esetleg bővebb, friss, piros vérzés, minden esetben szükséges egy orvosi vizsgálat, hiszen így lehet csak eldönteni, hogy kóros-e a vérzés, van-e szükség beavatkozásra, vagy gyógyszeres kezelésre.

A pecsételő vérzés kis mennyiségű vérzést jelent, ami a menses utolsó napjaiban megjelenő kevés barnás-rózsaszínes vérzéshez hasonlít. Nem mindig lehet eldönteni, hogy a megjelenő vér honnan származik. Terhesség alatt a méh vérellátása megnő, és kisebb hatásokra is megjelenhet pecsételő vérzés. Rákszűrés után, belső vizsgálatot követően, és szexuális együttlét után is gyakrabban tapasztalható, mint korábban, ettől nem kell megijedni. Ezeken kívül a pecsételő vérzés a fenyegető vetélés korai jele is lehet, társulhat alhasi, menses-szerű görcsökkel is, majd nagyobb mennyiségű vérzés is jelentkezhet. Ilyenkor orvoshoz kell fordulni, ahol ultrahang-vizsgálattal ellenőrizhetik a terhességet. Ekkor gyakran láthatnak hematomát a petezsák körül, ami egy vérömlenyt jelent, és a későbbiekben nyomon kell követni a felszívódását.

A magzat egészségi állapotát a terhesgondozási gyakorlatban kialakult módszerekkel kell követni, szűrővizsgálat és ultrahang végzésével.

Kérdés: 2016. február 23., 16:53 ;Megválaszolva: 2016. február 23., 22:03
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse