Actinomocozis

Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő lenne: jelentősebb tüneteim több mint egy éve kezdődtek. Első tüneteim bal alhasi fájdalommal kezdődtek és együttlét során is fájdalmat éreztem.Időnként már régebben megjelent egy egy napon halványzöldes váladék a fehérneműmön. Elmentem nőgyógyászhoz, aki mindent rendben talált a hüvely UH során, a panaszaimra azt mondta valószínűleg a hólyag alapjának gyulladása lehet, vizsgáltassam meg magam urológussal. (A vizsgálat során egy pont megnyomása során nagy hasító fájdalmat éreztem.) Az urológus sem talált semmilyen problémát. A panaszaim egy kissé csökkentek, illetve csak időnként jelentkeztek, majd elmúltak. Egy másik nőgyógyásznál jártam közben, aki tenyésztést vett a hüvelyváladékból és az eredmény actinomicózis lett. Ezt követően levette a spirálom, és Klion hüvelytablettát írt fel. A panaszaim jelentősen csökkentek kb. két hónapra, majd azóta újra előjöttek és főleg a mentruáció előtti napokban felerősödnek. A combomba és a csípőmbe is kisugárzik időnként ez a fájdalom. Visszamentem az orvoshoz, aki Dalacin hüvelykrémet és Macmiror Complex készítményeket írt fel. A Dalacin hüvelykrém kúrát már végigcsináltam, de javulást nem érzek, most következne a Macmiror készítmény. Nagyon el vagyok keseredve, mert ugy tűnik kiirthatalan nálam ez a betegség, és félek attól, hogy esetleg krosodhat a petefészkem, a méhem is és még szeretnék gyermeket is. Tanácsot szeretnék kérni, mi tévő legyek? Mi az a gyógyszer amivel segíteni lehetne ezen a problémán és kell e tartanom egy esetleges műtéti beavatkozástól?

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A leírt tünetek és a tenyésztés eredménye is gyulladásra utal. A betegséget kiváltó ok az Actinomyces baktérium, amit furcsa módon gombának neveznek. Ennek oka, hogy a festésen és a keneten úgy néz ki, mint egy sugárgomba. A kórokozó mindenütt jelen van, a szervezetbe akár cseppfertőzéssel, akár a szájflóra átadásával (például közös fogkefével) , akár sérülések nyomán bekerülhet. A szervezetbe lyukas fogakon keresztül vagy az elhanyagolt mandulagyulladás után a mandulák heges árkaiban megülve is bejuthat.

Ha a méh az érintett, először is el kell távolítani a spirált, majd antibiotikumos kezelésben kell részesíteni a beteget. A megoldás egyéb esetben is az antibiotikum, a kórokozó már a legegyszerűbb kristályos penicillinekre is érzékeny.

Kérdés: 2016. február 21., 13:40 ;Megválaszolva: 2016. február 21., 21:10
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse