Down-kór közepes kockázat

Tisztelt Doktor Úr! A feleségemnek (39 éves) első trimeszteri szűrővizsgálatot végeztek. Asszisztált ikerterhesség mellett az alábbi eredmények születtek: Papp-A: 15457 miu/L 2.62MoM Szabad béta-Hcg: 99.0 Ng/mL 3.51MoM Tarkóredő vastagság (NT) A magzat: 1.3mm 0.82MoM B magzat: 1.3mm 0.79MoM Az eredmény alapján közepes kockázatba lettünk sorolva (1: 780) . Segítséget szeretnénk kérni, hogy ez pontos mit jelent és hogy van e komolyabb félni valónk?

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A szűrés eredménye azt jeleneti, hogy 780 terhességből 1 kóros kromoszóma eltérést mutat.1000 és 150 közötti kockázat esetén beszélünk közepes kockázatról.1000 felett normális, 150-nél nagyobb kockázat esetén magas kockázatról.

Ebben az esetben ennek eredményétől függetlenül is-az életkor miatt- a kromoszóma rendellenesség kockázata okán kromoszóma vizsgálat végzése jön szóba.Ez 37 éves kortól javasolt.

Keressen fel Genetikai Tanácsadót.

Kérdés: 2016. február 11., 15:24 ;Megválaszolva: 2016. február 11., 22:42
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse