Édesanyám vérvételének eredménye

Tiszelt doktor Úr/Nő! Édesanyámmal kapcsolatos problémával szeretnék kérdezni. 56 éves.Egy jó pár hete elkezdett foltokban hullani a haja. Sokszor émelyeg, puffadt, és körme szinte már nincs. Elment vérvételre és az eredmény után a háziorvosa elküldte nőgyógyászatra, fogorvoshoz, hasi ultrahangra de eddigi eredmény negatìv.Leìrom Önnek a vérvétel eredményét, (csak a csillagozott részt) gondolom azzal lehet a probléma. A tényleges kérdésem az lenne hogy nem csupán egy vitaminhiány vagy legyengült immunrendszer állhat a probléma hátterében? Esetleg tudna tanácsolni valamit? Vérvétel eredménye: Klorid: 112 mmol/l * 98-111 Fe: 5, 7 umol/l * 6, 6-26, 0 Transzferrin szaturáció: 11 * 16-45 Alkalikus foszfatáz: 304 U/L * < 258 LDH: 199 U/L * 200-460 HDL-koleszterin: 1, 20 mmol/l > * 1, 68 We: 42 mm/óra * < 20 eozinofil: 7, 7 * 0, 1-5, 0 abe. eozinofil: 0, 55 G/l * 0, 04-0, 54 HCT: 0, 35 * 0, 35-0, 47 MCH: 26, 8 pg * 27, 0- 31, 0 CRP: 31, 1 mg/l * < 5, 0 Válaszát előre is köszönöm! Egy aggódó gyermek

Dr. Szanyi Andrea válasza laborlelet témában

Kedves Kérdező!

A leírtak alapján enyhe vashiánya van és a gyulladásos értékek, CRP, vörösvértest-süllyedés emelkedett. A többi eltérés éppen csak a normál értéktartományon kívül esik. A háziorvos a hajhullás hátterében góckeresést kezdett, az eddigi vizsgálatokkal nem igazoltak további kórosat. Ami még szóba jöhet, a fül-orr-gégészeti vizsgálat. Mivel hasi panaszai is vannak, az emésztőrendszer további vizsgálatát, így vastagbéltükrözést még megfontolandónak tartom. A további teendőket beszélje meg háziorvosával.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2016. február 01., 21:47 ;Megválaszolva: 2016. február 02., 19:44
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vérkép eredmény elemzése
Kedves Doktor úr/ Doktor nő! 23 éves férfi vagyok. Az elmúlt 11 napban egy lázzal kezdődő, majd hasmenésben folytatódó fertőzésen estem át...
C reaktiv protein emelkedes
Üdvőzlöm. Rutin nagylabor vizsgálati eredményem kiértékelésében szeretnék segitséget kérni , C reaktiv protein (crp) szintem magas 8.6 az...
Vérvételi lelet
Jó napot! Csatoltam egy vérveteli eredményt azon mi állapitható meg? Mire utalhat ez az eltérés? Monocita: 11% Neutrofil granulocita: 49,40%
Alacsony vizelet kreatinin szint
Kedves Doktornő! A segítségét a csatolt laboreredményen lévő értékek értelmezésében kérem. Hisztamin intolerancia gyanúja miatt vizsgálták...
Dr orosz dániel
Üdvözlöm! Vérvétel eredményemmel kapcsolatban lenne kérdésem, volt benne néhány eltérés és szeretném tudni hogy ennek mi lehet az oka. eGFR-EPI...