abbahagyott fogamzásgátló, mellben csomó

Tisztelt Doktor Úr! 20 éves, egészséges, túlsúyban nem szenvedő, nem dohányzó nő vagyok. Ezek ellenére Milligest fogamzásgátló hatására kisvénás trombózisom lett, így abba kellett hagynom a tabletta szedését.Tudom, hogy az abbahagyása kicsit felboríthatja a hormoháztartást, de egy kicsit megijedtem. Önvizsgálat során a jobb mellemben már úgy fél éve találtam több fájdalmas, tömött csomót, majd a balban is egyet. Két hónapja el is mentem a nőgyógyászomhoz, aki kitapogatva azt mondta, nem talált kóros elváltozást. Két hete álltam le a gyógyszerrel, és most egy hete megint elkezdett fájni a mellem, és újra határozottan kitapogathatóak a göbök, a mellbimbó jobb oldalán kicsit több, az egyik szinte hegyes felületű, de elmozgatható, illetve a bal mell bal oldalán ritkásan. Lenne okom aggódni? Két évvel ezelőtt a petefészkeben volt egy ciszta, így arra is gondoltam, esetleg hajlamos vagyok rá. (rosszabbra nem is merek gondolni) Mit tanácsol? Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

Az emlőben lévő "göbök"mirigyes hormon függő szerkezetéből adódnak.

Feltehetőleg ez nem kóros elváltozás, ezt mindig a menstruáció utáni napokban tanácsos vizsgálni.

Emlő szakrendelés felkeresése tanácsos a teljes biztonság miatt.

Kérdés: 2016. január 29., 17:33; Megválaszolva: 2016. január 31., 16:34
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse