Fogamzásgátló tabletta hatása

Kedves Doktor Úr! A közelmúltban elkaptam a Calicivírust, a héten több nap is volt hasmenésem. Különösen két nap volt nagyon erősen. Úgy tudom ebben az esetben előfordulhat, hogy a fogamzásgátló tabletta hatása csökkenhet. Sajnos a két nap egyikén biztos vagyok benne, hogy a bevett tablettát kihánytam. Mindenképpen szükséges kiegészítő fogamzásgátlás (pl. gumióvszer) használata, hogy elkerüljünk egy nem kívánt terhességet? A Symicia nevű gyógyszert használom, és a 21 tablettából a 11-nél jártam mikor beteg lettem. Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

Ha a tabletta bevételét követő 3-4 órában hány, vagy súlyos hasmenése van, fennáll annak a veszélye, hogy a hatóanyag nem szívódik fel teljes mértékben a szervezetbe. Ez a helyzet hasonló ahhoz, mint amikor elfelejtett bevenni egy tablettát. Hányást vagy hasmenést követően vegyen be egy újabb tablettát egy tartalék csomagból, amilyen hamar lehetséges. Ha lehetséges, ezt a normális tablettaszedéshez képest 12 órán belül vegye be. Ha 24 órán túl is lehetséges a fogamzásgátló hiány, akkor kiegészítő védekezés alkalmazására van szükség.

Kérdés: 2016. január 23., 23:26; Megválaszolva: 2016. január 24., 16:23
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse