Hirdetés
      • Alhasi görcs, ultrahang, tükrözés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor úr/nő! A panaszom 2hete kezdődött alhasi görcsös fájással.Ultrahangos vizsgálatra mentem, ahol a szigma bélben diverticulis lehetősége merült fel, valamint a szigma enyhén spasticus fala 2mm. A doktornő tanácsára felkerestem egy gasztroenterológust aki tükrözést javasolt.Ez meg is történt de csak 30 cm magasságig jutottak mert a továbbhaladás hurokképződés miatt nem sikerült.Hazaküldtek negatív eredménnyel de a hasam továbbra is görcsölget és puffadtnak is érzem. Az a kérdésem lenne, hogy abban a 30cm-be ameddig eljutottak láthatták -e a panaszomat amit az ulrahangos vizsgálat mutatott.Előre is köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a diverticulum témában

        A sigmabél a végbélnyílástól kb. 20cm-re kezdődik és olyan70-80cm-ig tart. Tehát a 30cm-ben egy része már benne volt, véleményem szerint pont a diverticulosis-diverticulitis jelenléte akadályozta a további vizsgálatot (ezek a diverticulumok tulajdonképpen kis vaktasakok, melyekben ha megreked a széklet, gyulladás alakul ki, alhasi fájdalommal, esetenként vérzéssel, ritkán átfúródással). Javaslom tartson rostmentes diétát, használjon Normix nevű bélben ható antibiotikumot, székletlágyítókat (Laevolac, Mucofalk Orange). Ha panaszai megszűnnek, akkor a diétát rostban dúsra kell változtatni.


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-01 12:26:48; Megválaszolva: 2010. március 01., 12:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: