Hámsejtrendelleneség

Kedves Doktor úr! Pár nappal ezelőtt megkaptam a citológiai eredményemet, melyet olvasva kérdések merültek fel bennem. Leírom ami a leletre van írva, s kérném szíves segítségét, hogy mit is jelentenek ezek pontosan. Egy kissé megijedtem. Kenet minősége- megfelelő (értékelhető) de: -Transzformációs zóna sejtjei vannak. Kenet értékelése-Hámsejtrendellenességek. Diagnózis: Atypusos sejtek (ASC) Ismeretlen jelentőségű (ASC-US) . Ismétlést kértek 3 hónap múlva. Ami még esetleg lényeges, hogy kb 3 éve volt egy műtétem LEEP+cervix CU, a műtét után negatív volt a citológia eredményem, s e mellett még HPV gyanú is volt.

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A kenet értékelhető, átmeneti zóna sejtjei vannak, ez normális.

A diagnózis azt jelenti atípusos sejtek nem meghatározható okból.Ez lehet gyulladástól is.Gyulladás ellenes kezelés után a cytológia ismétlése javasolt.

Ennek birtokában lehet dönteni szükséges-e ismételt beavatkozás.

Kérdés: 2016. január 17., 16:41; Megválaszolva: 2016. január 17., 22:03
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse