Télleg kell szednem? Utrogestan

Tisztelt doktor úr! Olyan problémám lenne, hogy 15 hetes ikerterhes vagyok és kb 2 hete görcsölgetek. UH-k jókés az orvos magnézium, mellé nospát és utrogestant (napi 1db) hüvelykapszulát írt fel. De a betegtájékoztaton és több helyen is azt olvastam hogy ezt az első trimeszterben kell szednu a 12. Hétig. De én már elmúltam annyi és nem is barnáztam. Az első terhességemnél is görcsöltem de ott nem irtak ilyet fel, s kihúztam a végéig. Télleg kell szednem? Köszönöm szépen! Üdvözlettel Renáta

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A terhesség második harmadában a magnézium adása szokványos.a kismama nem visz be szervezetébe megfelelő mennyiségű magnéziumot, az különféle izomgörcsökkel, illetve a has keménykedésével bosszulja meg magát. Az általában éjjelente jelentkező vádligörcs még kevéssé hangsúlyos probléma ahhoz képest, hogy a terhesség ideje alatt inkább a méhösszehúzódások jelenthetnek nagyobb veszélyt anyára és méhében növekedő gyermekére.

Az alhasi fájdalmak és az ún. keménykedés korai fájásokat idéz elő, ami vetéléshez, illetve koraszüléshez vezethet. Ilyen esetekben ajánlott a magnézium extra pótlása is, mellyel az ismertetett jelenség könnyűszerrel megszüntethető.

Megemlíthetjük a terhesség alatt jelentkező magas vérnyomást is: ezen is úrrá lehetünk a bevitt extra magnézium segítségével, de abban is segít pótlása, hogy a magzati fejlődés normális ütemben történjen. Ne feledjük: később, a szoptatás alatt is figyelni kell a magnéziumbevitelre!

Természetesen, a magnézium elengedhetetlenül szükséges a megfelelő magzati fejlődéshez is - hiánya esetén a születendő kisbaba fejlődése lelassulhat.

No-Spa: Állatkísérletes és emberek körében végzett vizsgálatok alapján, terhesség alatt való alkalmazása esetén, az anyát, ill. a magzatot károsító hatása nem volt kimutatható. Mindazonáltal terhességben való alkalmazása fokozott óvatosságot és orvosi elbírálást igényel.

Progeszteron: Ha a terhesség bekövetkezik, a sárgatest továbbra is fennmarad, és hormonjaival (így a progeszteronnal is) védi a méhnyálkahártyát és akadályozza a méhizomzat összehúzódásait, azaz segít a terhesség fennmaradásában.

Kérdés: 2016. január 13., 19:54 ;Megválaszolva: 2016. január 15., 21:52
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse