terhesség alatt ureaplasma

Tisztelt Doktor Úr! Ureaplasma DNS-t diagnosztizáltak nálam. Időközben kiderült hogy 6 hetes terhes vagyok. Kérdésem az lenne, hogy lehet-e illetve kell-e kezelni (ugyanis volt nőgyógyász aki azt mondta hogy ezzel most nem foglalkozna, csak ha megszületik a baba) , szedhetek-e és ha igen milyen antibiotikumot, annak van-e hatása a magzatra? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A kismamák számára legfontosabb, hogy a baba a lehető legnagyobb egészségben tudjon fejlődni az anyaméhben és jöjjön világra. Életünk során sok fertőzésen átesünk, sokszor a tudtunk nélkül, szervezetünk ezek egy része ellen tartós védelmet szerez, mely később a magzatot is védi. Más kórokozók újraaktiválódhatnak, illetve újrafertőzhetnek. Vizsgálatokkal a várandósság ideje alatt megállapítható, hogy mely fertőzésen esett már át a kismama, esetleg milyen éppen fennálló fertőzések jelenthetnek kockázatot a fejlődő magzat számára.

A méhnyak és a húgycső gyulladását okozó kórokozók kimutatására is lehetőség van, melyek gennyes folyást, vizelési panaszokat okozhatnak, de tünetmentesen is jelen lehetnek. Ezek a fertőzések kockázatot jelenthetnek a terhesség kimenetelére, és megfertőzhetik az újszülöttet születése során.

A kimutatott kórokozó, jelen esetben az ureaplazma gyógyszeresen kezelhető. A terhesség alatt olyan készítmény választandó, mely a magzatra nem jelent kockázatot alkalmazása esetén.

Szakorvost keressen fel.

Kérdés: 2016. január 12., 12:54; Megválaszolva: 2016. január 12., 23:06
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse