Prosztaglandin-szintézis

Tisztel Doktor Úr! 20 éves, fiatal lány vagyok. 11 éves korom óta menstruálok, és mindig fájdalmas, illetve nagyon fájdalmas menstruációm vannak és voltak, ezért mindig használok fájdalomcsillapító gyógyszert. Mindig elolvasom a betegtájékoztatót, de valamire még csak most lettem figyelmes. A betegtájékoztatóba az volt írva, hogy a prosztaglandin-szintézist gátló gyógyszerek, hátrányosan befolyásolják a női termékenységet. Kicsit megrémültem, mit is jelent ez valójában, mert természetesen a jövőben szeretnék majd gyerekeket szülni. Erre szeretném kérni Doktor Úr válaszát. Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

Néhány bizonyíték szerint azok a gyógyszerek, melyek gátolják a ciklooxigenáz/ prosztaglandin szintézist, ovulációra gyakorolt hatásuk révén a női termékenység károsodását okozhatják. Ez a hatás a kezelés megszakításával reverzibilis.

Az NSAID -ok csoportjába tartozó készítmény károsíthatja a termékenységet nőkben. A hatás visszafordítható amennyiben felfüggesztik a kezelést.

Kérdés: 2016. január 05., 11:24; Megválaszolva: 2016. január 05., 21:56
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse